Biztos támogatás

2020. április 04. 07:48
2020. április 2-án az Európai Bizottság elfogadta azt a munkanélküliség kockázatának enyhítését célzó Tanácsi rendeletről szóló javaslatot, amely egy átmeneti európai támogatási eszköz (SURE) létrehozásáról szól a COVID-19 vírusjárvány okán kialakult vészhelyzetben.

A szolidaritási pénzügyi eszköz, a SURE (angol betűszó alapján, magyar jelentése: biztos) elnevezést kapta és a csökkentett munkaidős (short-time work) intézkedéseket, valamint a hasonló bérkompenzációs nemzeti megoldásokat hivatott támogatni azzal a céllal, hogy nagymértékben csökkentse a COVID-19 járvány következtében kialakuló munkanélküliséget. A SURE alap minden EU tagállam minden munkavállalójára érvényes lehet. A támogatási eszközt közvetlenül az Európai Bizottság finanszírozza AAA (TriplaA) minősítésű kötvények kibocsátása útján, összesen 100 milliárd euró értékben. A kezdeményezés fő célja tehát, hogy a munkavállalók megtarthassák munkahelyüket, segítsen a tagállamoknak a munkavállalók jövedelmének pótlásában.

Az Európai Szakszervezeti Szövetség nagy nyomást gyakorolt az elmúlt hetekben az Európai Bizottságra annak érdekében, hogy ez a támogatási alap megvalósuljon, ezért nagy örömmel fogadta annak kihirdetését. Amennyiben a SURE rendelet elfogadásra kerül, az Európai Bizottság iránymutatásokat ad ki a tagállamoknak annak felhasználását illetően. Ezzel kapcsolatban az Európai Szakszervezeti Szövetség arra kérte az Európai Bizottságot, hogy biztosítsa:

  • Minden tagállam alkalmazzon csökkentett munkaidőt (short-time work) vagy hasonló intézkedést
  • Az intézkedések minden munkavállalóra, ágazatra és vállaltra kiterjedjenek
  • A kifizetések azon vállalatoknak járjanak, amelyek elkerülik az elbocsátásokat
  • A Szociális Partnerek teljes mértékben bevonásra kerüljenek a konkrétumok kidolgozásában és végrehajtásában nemzeti, ágazati és vállalati szinten


A „SURE” rendelet elfogadásáról a Pénzügyminiszterek április 7-én, az Európai Tanács április 9-én dönt. Amennyiben véglegesen elfogadásra kerül, az Európai Bizottság és a tagállamok pár hét leforgása alatt beindíthatják a folyósításokat. Az Európai Szakszervezeti Szövetség kéri tagszervezeteit, hogy lobbizzanak a kormányaiknál, mert a SURE egy nagyon hasznos átmeneti forrást jelenthet a COVID-19 járvány miatt kialakult foglalkoztatási válság kezelésére, a munkavállalók megélhetésének biztosítására.

 

liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Mi a következménye, ha a munkavállalónak nincs írott munkaszerződése?

2019. február 01. 10:31
A munkaviszony alap dokumentuma a munkaszerződés. A munkaszerződésnek tartalmaznia kell a feleknek a munkaviszony alapvető jellemzőiben való megállapodását. A Munka Törvénykönyve szerint a munkaszerződést írásban kell megkötni. Ennek ellenére előfordul, hogy a szerződést a felek nem foglalják írásba. Mik a következményei az írásba foglalás elmaradásának? 
 
 

Legrombolóbb vezetői megnyilvánulások

2021. március 18. 12:54
A munkavállalók több mint fele akár a fizetése egy részéről is lemondana egy jobb főnökért cserébe. Sokan egy robotnak is szívesebben beszélnének a problémájukról, mint a főnöküknek. De mivel rontják el a dolgot ezek a menedzserek? Mi az, amit soha nem szabadna kimondaniuk? Ezeket a romboló mondatokat szedte össze Papp Tamás István HR szakember.