Bővül az agrár-környezetgazdálkodási keret

2016. június 08. 08:11
Újabb negyvenmilliárd forint jut a programra
Negyvenmilliárd forinttal bővítik az agrár-környezetgazdálkodási program keretét, ebből 15 milliárdra a szőlészek és a gyümölcstermelők, 25 milliárdra pedig az állattartók pályázhatnak.
 

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke az M1 aktuális csatorna keddi műsorában kiemelte, hogy a programot 210 milliárd forintos kerettel hirdették meg, azonban 510 milliárdnyi igény érkezett be, a nagy érdeklődés miatt növelték a forrásokat.

Azok kaphatnak támogatást, akik környezetvédelmi szempontból többletteljesítményt vállalnak, aminek következtében költségeik nőnek vagy árbevételük csökken, folytatta az elnök. Idetartozik például, hogy nem használnak egyes mesterséges szereket, és így elősegítik az apróvadak, madarak életterének terjeszkedését.

A NAK-elnök azt javasolta a korábban sikertelenül pályázóknak, hogy figyeljék a mostani kiírás megjelenését, az agrár-környezetgazdálkodási program forrásai ugyanis növelhetik a versenyképességüket.

Megjegyezte: a pályázatot eldöntő pontszámok részben adottságból, részben saját vállalásból alakulnak ki. Azon nem tud változtatni egy gazdálkodó, hogy kedvező vagy kedvezőtlen tulajdonságokkal bír-e a földje, abban azonban van döntési szabadsága, hogy milyen feladatok teljesítését vállalja - tette hozzá.

Forrás: Magyar Hirlap

Kapcsolódó cikkek

Több mint hetven milliárdot költöttek az erdők megújulására

2018. március 22. 10:10
A 22 állami erdőgazdaság 2010 óta összesen 71,3 milliárd forintot fordított az erdők megújulására, s ebből 17,3 milliárd forintot közjóléti beruházásokra költöttek - közölte a földművelésügyi miniszter szerdán Nagykanizsán.

A mezőgazdaságban nem túl optimisták a munkaadók

2016. december 14. 08:50
A magyar munkaadók 19 százaléka létszámbővítést tervez. A mezőgazdaság, vadászat erdészet és halászat területén ez az arány 10 százalék körüli.