Bővül az agrár-környezetgazdálkodási keret

2016. június 08. 08:11
Újabb negyvenmilliárd forint jut a programra
Negyvenmilliárd forinttal bővítik az agrár-környezetgazdálkodási program keretét, ebből 15 milliárdra a szőlészek és a gyümölcstermelők, 25 milliárdra pedig az állattartók pályázhatnak.
 

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke az M1 aktuális csatorna keddi műsorában kiemelte, hogy a programot 210 milliárd forintos kerettel hirdették meg, azonban 510 milliárdnyi igény érkezett be, a nagy érdeklődés miatt növelték a forrásokat.

Azok kaphatnak támogatást, akik környezetvédelmi szempontból többletteljesítményt vállalnak, aminek következtében költségeik nőnek vagy árbevételük csökken, folytatta az elnök. Idetartozik például, hogy nem használnak egyes mesterséges szereket, és így elősegítik az apróvadak, madarak életterének terjeszkedését.

A NAK-elnök azt javasolta a korábban sikertelenül pályázóknak, hogy figyeljék a mostani kiírás megjelenését, az agrár-környezetgazdálkodási program forrásai ugyanis növelhetik a versenyképességüket.

Megjegyezte: a pályázatot eldöntő pontszámok részben adottságból, részben saját vállalásból alakulnak ki. Azon nem tud változtatni egy gazdálkodó, hogy kedvező vagy kedvezőtlen tulajdonságokkal bír-e a földje, abban azonban van döntési szabadsága, hogy milyen feladatok teljesítését vállalja - tette hozzá.

Forrás: Magyar Hirlap

Kapcsolódó cikkek

Élelmiszeripari szakágazatok képviselői egyeztettek

2016. március 10. 08:58
Meghatározó élelmiszeripari szakágazatok számára szervezett rendezvénysorozatot a Földművelésügyi Minisztérium, ahol az egyes ágazatok képviselői, szakértők és a tárca illetékesei együtt kerestek megoldásokat a jövő kihívásaira. 

Az EU idén is támogatja az iskolai gyümölcs-, zöldség- és tejosztást

2018. szeptember 06. 08:44
Az egészséges táplálkozási szokások gyermekek körében való elterjesztését célzó iskolai támogatási program keretében az unós tagállamok oktatási intézményeiben idén is gyümölcsöt, zöldséget és tejet oszthatnak - közölte az Európai Bizottság hétfőn.