Cafeteria 2021: újfajta kedvezményes utalvány jelent meg

2021. január 13. 09:59
 
Együttműködési megállapodást kötött a hazai kereskedők támogatása érdekében a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) és a Magyar Utalvány Zrt. A munkavállalóknak csekély értékű juttatásként adható új ajándékutalvány, a Nemzeti Utalvány beváltóhelyi hálózatához kedvezményesen csatlakozhatnak az MNKSZ tagjai. A beváltóhelyek, azaz a kereskedelmi egységek plusz forgalomhoz juthatnak a nehéz járványügyi időszakban.
Cafeteria 2021: újfajta kedvezményes utalvány jelent meg

A Magyar Utalvány Zrt. a hazai cafeteria-piac új szereplője. A papír alapon forgalomba kerülő Nemzeti Utalvány, mint csekély értékű ajándék juttatásként való kifizetése több szempontból is előnyös a cégeknek. A bérnél jóval kedvezőbb, 2021-ben mindössze 37,76 százalékos adó terheli, ez pedig a jelenlegi helyzetben komoly költségmegtakarítást jelent a munkáltatóknak a plusz kifizetések tekintetében. A juttatás készpénzre nem váltható utalvány formájában fizethető ki a munkavállalóknak, illetve közvetlen hozzátartozóiknak, évente egyszer a minimálbér 10 százalékáig, vagyis személyenként 16 100 forintig - olvasható a forgalmazócég közleményében.


A papír alapú Nemzeti Utalvány a munkáltatók számára a jelentős adókedvezmény miatt lehet vonzó. A munkavállalóknak azért hasznos, mert a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben többségük jövedelme jelentősen visszaesett, és ezt a juttatást valóban a legszükségesebb dolgokra fordíthatják. A vásárlásokból származó járulék- és áfabevétel-többlet pedig az államkasszát gyarapítja.

A hazai kereskedelmi és kereskedelemhez kapcsolódó szolgáltató vállalkozások érdekképviseleti szervezeteként működő Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Utalványt kibocsátó Magyar Utalvány Zrt-vel.

A közös fellépéssel a felek azonnali segítséget kívánnak nyújtani a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben lévő magyar kereskedőknek. A csatlakozásnál az MNKSZ-tagok jelentős kedvezményt kapnak, csökkentett regisztrációs díjjal és kezelési költséggel. Rövidítjük a jelentkezés feldolgozásának idejét és az utalvány visszaváltási és kifizetési ideje is csökken - tájékoztat Ferenczi Róbert, a Magyar Utalvány Zrt. vezérigazgatója.

napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Így üsd el az időt a karanténban! Tervezz konyhakertet a lakásba

2020. április 20. 08:03
Nem mindenkinek adatott meg, hogy kertes házban lakik, viszont sokan szeretnek kertészkedni, és a jó hír, hogy erről azoknak sem kell lemondaniuk, akik nem rendelkeznek kerttel. Mini termőkertet ugyanis akár az otthonunkban is létrehozhatunk, ehhez azonban nem árt tisztában lennünk azzal, hogy melyik növénynek mennyi napfényre van szüksége, illetve a lakás mely részén érdemes az ehető növényeket termeszteni. Összegyűjtöttük a saját, beltéri kiskert kialakításához szükséges legfontosabb tudnivalókat.