Cafetéria: 2022-től adómentes lesz a céges kerékpár

2021. június 22. 10:22
2022. január elsejétől akár kizárólag magáncélra használható kerékpárt vagy elektromos kerékpárt is biztosíthat a munkáltató adómentesen
Cafetéria: 2022-től adómentes lesz a céges kerékpár

A személyi jövedelemadóról szóló törvény friss módosítása szerint 2022. január 1-től adómentes lesz a kifizető által biztosított - kizárólag emberi erővel hajtott vagy legfeljebb 300 W teljesítményű elektromos motorral segített - kerékpár magáncélú használata - hívja fel a figyelmet Fata László juttatási szakértő.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a munkáltató a feltételeknek megfelelő kerékpárt, elektromos kerékpárt biztosíthat a munkavállalói számára. Fontos azonban, hogy a kerékpár nem kerül a munkavállaló tulajdonába.

Az adómentes juttatásnak nem feltétele, hogy a normál vagy elektromos kerékpárt a vállalkozás érdekében is használja a magánszemély, így a cég által vásárolt vagy lízingelt biciklit akár teljes mértékben magáncélra (pl. családi kirándulásokra) is használhatja a munkavállaló.

A kedvezménynek köszönhetően munkáltató cégautó flottáját jövőre igény szerint akár céges (elektromos)kerékpárokkal is bővítheti.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Agrártechnológiai tudástranszfer átadási lehetőségekről is tárgyalt brazil partnerével Nagy István agrárminiszter

2019. október 18. 08:04
Fernando Silveira Camargo a brazil Mezőgazdasági, Halászati és Élelmiszer-ellátási Minisztérium innovációért, vidékfejlesztésért és öntözésért felelős államtitkára hivatalos látogatásra utazott hazánkba. Az államtitkárt csütörtök délután az agrártárca vezetője is fogadta, aki köszönetét fejezte ki azért, hogy a brazil hatóságok egyszerűsítették az exportbizonyítványok engedélyeztetésének folyamatát, így a magyar áruk könnyebben megjelenhetnek a brazil piacon.

Így terveznek a munkáltatók a cafeteriával

2019. november 08. 09:41
Bár 2019. november elején a 2020-as adótörvények végleges állapota még nem volt ismert, a munkáltatók nagy része már tervezi, hogy milyen költségkerettel működteti 2020-ban a juttatási rendszerét.