Szűk a mozgástér, ha kedvezően akar adózni a cég a karácsonyi ajándék után

2021. december 07. 09:44
BDO Magyarország
Szűk a mozgástér, ha kedvezően akar adózni a cég a karácsonyi ajándék után

Egyre gyakoribb a munkáltatóknál, hogy év végén ajándékot adnak munkavállalóiknak. Mivel ez az ajándék vagy bónusz különbözőképpen adózhat, ezt érdemes megfontolniuk a cégvezetőknek – hívta fel a figyelmet a BDO Magyarország adóigazgatója.

Először azt érdemes mérlegelni, hogy van a juttatásoknak egy viszonylag szűk köre, amely adómentesen adható. Ide a különböző sport-, illetve kulturális rendezvényekre szóló belépők, bérletek tartoznak, amelyekből a mindenkori minimálbér (a 2021-es évre 167 400 forint) összegéig lehet adókötelezettség nélkül adni a munkavállalóknak.

Ha valaki nem ilyen jellegű juttatást vagy nem ekkora összegben tervez adni a dolgozóinak, akkor úgy választhat kedvező adózású módot, hogy valamilyen eseményhez kapcsolódóan ad ajándékot. Ilyenkor a minimálbér negyedéig kedvezőbb az adózás – nem munkabérként, hanem "egyes meghatározott juttatásként" kell rá tekinteni, és így a munkavállalótól nem kell adót, járulékot levonni utána. Ez megoldás lehet például az év végén egy karácsonyi céges rendezvényhez kapcsolódóan.

Ha a minimálbér 25 százalékát meghaladó értékű juttatás történik, akkor már munkabérként adózik az ajándék. Ekkor

a munkáltató által befizetett

  • 16,5 százalékos szociális hozzájárulási adó és
  • 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulás mellett

a munkavállalótól még levonnak

  • 15 százalék személyi jövedelemadót és
  • 18,5 százalék munkavállalói járulékot is.

Ez az összes közül a legrosszabb forgatókönyv.

Igazodva a fentiekhez, a legkedveltebb céges ajándéknak a különböző sport- és kulturális rendezvényekre szóló belépők számítanak, miután ezek teljes mértékben adómentesek, valamint a kisebb összegű ajándékok is népszerűek. Utóbbiaknál a cégek bele szoktak férni a minimálbér negyedéig, vagyis mintegy 42 ezer forintig érvényes kedvező adózású sávba, ennél nagyobb ajándékot csak kivételes esetben adnak a dolgozóiknak.

Minden más esetben ugyanis ugyanúgy kell az ajándékra tekinteni, mint ha normál munkabér-vagy bónuszkifizetés történt volna.

Forrás: Infostart / www.szakszervezet.hu

Kapcsolódó cikkek

Rendszeres lesz az érdekegyeztetés

2020. április 07. 08:01
2020. április 6-án - videokonferencia keretében – ülést tartott a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma, ahol a felek megállapodtak arról, hogy a jövőben minden héten üléseznek, illetve hogy a VKF keretében döntenek a gazdaságvédelmi akcióterv egyes részleteiről.

Elindult a roham a SZÉP-kártyákért

2019. január 17. 07:44
Egyre több vállalkozás, magánszemély érdeklődik a cafeteriában lényegében egyedül kedvezményesen nyújtható SZÉP-kártya iránt, de a lehetőség megmozgatta az elfogadóhelyek érdeklődését is. Az elmúlt év végi átszerződési időszak a szolgáltatók szerint nem okozott fennakadást, ám akik elmulasztották az új szerződés átvételét, egyelőre nem használhatják fel az új feltöltéseket.