Csak május 1-től igényelhető az állami bértámogatás

2020. április 27. 13:36
Egyelőre nem jelent meg a gazdasági mentőcsomag egyik legjobban várt elemére vonatkozó szabályozás. A rövidített munkaidő után igényelhető bértámogatásról Palkovics László azt mondta, május 1-től lehet igénybe venni.

 

Egyelőre késik a magyar Kurzarbeit-rendelet. A kedden beharangozott gazdasági mentőcsomag egyik legjobban várt elemére vonatkozó szabályozás még nem jelent meg a Magyar Közlönyben.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tegnapi szavai szerint a vállalatok csökkentett munkaidő bevezetése esetén 3 hónapra állami bértámogatást igényelhetnének a kieső összeg 70 százalékáig. Hogy ezt pontosan miként és mely cégek kérhetnék, azt egyelőre homály fedi.

Közben a tárcavezető az InfoRádiónak annyit elárult a részletekről, hogy ha egy vállalat csak 3 napig tudná alkalmazni egy dolgozóját és két nap kiesne a munkahétből, akkor ebben az időszakban 3 hónapig az állam állja a költségek 70 százalékát, amennyiben ez a munkakiesés a teljes munkaidő 15-50 százaléka közé esik.

A kedvezményt május 1-jétől lehet igénybe venni - tette hozzá.

További kritérium, hogy a cégeknek legalább addig kellene továbbfoglalkoztatni a munkavállalót, ameddig a bértámogatást kapta.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Táppénz 2019

2018. december 11. 07:44
Táppénz azoknak jár, akik egészségbiztosítási járulékfizetésre vannak kötelezve, és saját vagy gyermekük betegsége miatt keresőképtelenné válnak, és ezt orvos igazolja. A jövő évi cafeteria változások hatással lehetnek a táppénzre is, ugyanis az alacsonyabb alap miatt egyes bértől függő juttatások (például a táppénz) költségei is csökkenthetőek.

Cafeteria 2021: újfajta kedvezményes utalvány jelent meg

2021. január 13. 09:59
 
Együttműködési megállapodást kötött a hazai kereskedők támogatása érdekében a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) és a Magyar Utalvány Zrt. A munkavállalóknak csekély értékű juttatásként adható új ajándékutalvány, a Nemzeti Utalvány beváltóhelyi hálózatához kedvezményesen csatlakozhatnak az MNKSZ tagjai. A beváltóhelyek, azaz a kereskedelmi egységek plusz forgalomhoz juthatnak a nehéz járványügyi időszakban.