Csalással verik át a MÁV és a Volán utasait, legyen résen!

2024. január 19. 14:20
Érdemes vigyázni, ne adja meg személyes- és banki adatait!
 
A MÁV-VOLÁN-csoport is tudomást szerzett arról, hogy újabban adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a MÁV-VOLÁN-csoport nevében.
Csalással verik át a MÁV és a Volán utasait, legyen résen!
A MÁV-VOLÁN-csoport és a MÁV-START oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook és Instagram oldalakon keresztül népszerűsítenek hamis START klub Prémium kártyát 699 Ft értékben, amely egy évre szóló ingyenes utazást biztosít.
 
Ezeken a közösségi platformokon keresztül próbálják megszerezni a felhasználók személyes adatait és pénzét.
 
Ezzel szemben a MÁV-VOLÁN-csoport hivatalos weboldalai mindig a mavcsoport.hu, volanbusz.hu, mav-hev.hu, jegy.mav.hu domainek alatt érhetők el. Minden más weboldal vagy hirdetés, amely megtévesztően hasonlít ezekre, nagy valószínűséggel csalásra utal.
 
Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján napi 20-30 hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára, amelyben az utasok a csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek – áll a vállalat közleményében.
 
Fontos nyomatékosan kiemelni, hogy a MÁV-START, a MÁV vagy bármely a MÁV-VOLÁN-csoportba tartozó társaság sem hirdet 699 Ft értékben egy évre szóló, ingyenes utazást biztosító START klub Prémium kártyát.
 
A csalások megelőzése érdekében javasolják, hogy a mavcsoport.hu oldalon ellenőrizzük a MÁV-START Zrt. által nyújtott kedvezményeket.
 
Amennyiben az utasokban kétség merül fel bármely, az interneten látott kedvezménnyel kapcsolatosan, úgy érdemes a 0-24 órában rendelkezésre álló telefonos ügyfélszolgálatot (MÁVDIREKT) keresni, amely a +36 (1) 3 49 49 49 -es számon érhető el.
 
A MÁV-VOLÁN csoport figyelmeztet, hogy minden esetben kellő körültekintéssel kell eljárni, amennyiben a személyes-, és a banki adatainkat kérik. Soha nem szabad személyes-, banki adatokat vagy bármilyen más érzékeny információt gyanús forrásoknak megadni.
 
Mindig ellenőrizze az URL-címet, mielőtt bármilyen linkre kattintana, és ha gyanús tevékenységet tapasztal, azonnal értesítse a hatóságokat. A leghatékonyabb módszer a visszaélések megfékezésére, hogy a közösségi oldalakon jelentjük az adott adathalász hirdetést – figyelmeztetnek. 
 
A MÁV-VOLÁN-csoport közleményében kifejti, elítél minden olyan esetet, ami az utasok megtévesztése felé irányul, ezért minden esetben jogi útra tereli azokat.
 
forrás: economx.hu

Kapcsolódó cikkek

LIGA - Gránit Bank együttműködés

2023. december 05. 14:58
Együttműködési megállapodást írt alá Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója és Árkovics István a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája alelnöke.

Két hétig sztrájkoltak a kanadai hivatalnokok, s döntő győzelmet arattak

2023. május 09. 11:16
A közszférában dolgozó kanadai munkások legnagyobb szakszervezete, a Public Service Alliance of Canada (PSAC) május 4.-i közleményében azt írta, hogy a kormányzattal „tisztességes szerződést kötöttek a tagok számára, amely meghaladja a munkáltató eredeti, a sztrájkolás előtti ajánlatát”.