Dinamikus árplafon jöhet a benzinnél

2024. április 25. 15:34
Lantos Csaba, energiaügyi miniszter beszélt az üzemanyagárakról.
Dinamikus árplafon jöhet a benzinnél
A cél az volt, hogy a régiós átlagnak megfelelő legyen a benzinár – mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter a Della műsorában.
 
Hozzátette, hogy most a régiós átlagtól most valamivel feljebb vannak az üzemanyagárak. A kormány vizsgálja, hogy a különbség indokolttá teszi-e beavatkozást.
 
Ez az egyik kérdés, amiről a szerdai kormányülésen döntés születik – emelte ki.
 
Az biztos, hogy fix, rögzített árplafon nem lesz. Ha lesz valami, akkor egy dinamikus árplafon jöhet, hiszen dinamikusan változik a régiós átlagár is – mondta Lantos Csaba.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

GFM: a családok megtakarításainak védelme és a pénzügyi tudatosság fokozása érdekében egy hónap múlva kezdik meg a bankok a lakosság kötelező tájékoztatását

2023. augusztus 31. 15:05
A kormány elkötelezett a családok védelme mellett, ezért ösztönözni és segíteni kívánja a háztartásokat abban, hogy megtakarításaikat értékálló eszközökbe fektessék, hiszen a szankciós infláció miatt a lakosságnál lévő mintegy 7 ezer milliárd forintnyi látra szóló bankbetét jelentősen veszít értékéből – hívta fel a figyelmet keddi közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).
 

Útnak indul a Napenergia plusz program

2023. október 06. 14:07
Új napelemes pályázat indul, amelynek keretében 75 milliárd forint támogatást nyújtanak napelemek telepítésére és a megtermelt energia tárolására – közölte Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalán.