Diós praktika

2023. december 08. 15:25
A dió a december 6-i Mikulás és a Karácsony elmaradhatatlan kelléke, mivel a dió vallási szimbólum is.
Diós praktika
„Ahogy a dió a héjában, a Megváltó anyja méhében, majd a sziklasírban rejtőzködött.”
 
De a dió ezen kívül is többféle jelentést hordoz: többek között az egészség, a jövő generációjába vetett hit, a bőség és a tudás jelképe is, és gyakran szóba is kerül a dió barázdái és az emberi agyféltekék közötti hasonlóság. S persze finom is – olvassuk a Kossuth Rádió közösségi oldalán!
 
Hallgassák vissza Pilisy Csenge Stiller Tamás séffel készült teljes riportját a november 30-i Délelőtt gasztró rovatából.
 
 
forrás: agrotrend.hu / Kossuth Rádió Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek

Halálos szalmonella érkezett az ukrán baromfihússal!

2024. április 10. 13:07
Halált is okozhat az a szalmonella-változat, mely ukrán baromfihússal érkezett Európába.

Eddig bírták a termelők: most már biztos, véget ért az olcsó élelmiszerek kora itthon

2022. november 22. 14:37
Búcsúznak olcsó élelmiszerek, a piacon a zöldségek és gyümölcsök esetében is egy magasabb árszintre kell felkészülni a jövőben. Ennek egyik oka, hogy hosszú távon nem lehet számolni az energiaárak jelentős csökkenésével, ezért az inputanyagok is stabilan nagyobb kiadást jelentenek a jövőben - derült ki az 500 szentesi termelőt tömörítő DélKerTÉSZ összefoglalójából. Az idei szezon bőven tartogatott kihívásokat, és az elszálló energiaárak mellett a klímaváltozás hatásait is csak fejlesztésekkel lehet tompítani. A szakértők szerint a fejlesztések finanszírozásához azonban szükség lenne egy, az NHP-hez hasonló, kedvezményes kamatozású, kifejezetten a mezőgazdasági vállalkozásoknak szóló jegybanki vagy állami programra.