DK: vissza kell építeni a szakszervezetek jogait

2021. augusztus 23. 09:01
Dobrev Klára szerint Magyarország akkor lesz büszke és gazdag nemzet, ha képzett, jól megfizetett és kiegyensúlyozott munkavállalói lesznek.
DK: vissza kell építeni a szakszervezetek jogait

A Demokratikus Koalíció (DK) jövő évi kormányra kerülése esetén vállalja a szakszervezetek jogainak visszaépítését - mondta a párt előválasztási miniszterelnök-jelöltje kedden online sajtótájékoztatón. Dobrev Klára szakszervezeti vezetőkkel történt egyeztetését követően hangsúlyozta, kormányfővé választása esetén arra törekszik majd, hogy minden magyar munkavállalónak legyen képviselete. "Az a vállalásom, hogy soha többé ne lehessen becsapni, kizsigerelni vagy éppen alulfizetni a magyar munkásokat" - fogalmazott. A DK miniszterelnök-jelöltje elmondta, Magyarországon gyakorlatilag eltűntek azok a garanciák, "amelyek Európában védik a melósokat". Ez pedig oda vezetett, hogy fáradt, beteg, egészségtelen körülmények között dolgozó emberek próbálnak helytállni "gyakorlatilag éhbérért" - fejtette ki Dobrev Klára. Kiemelte, Magyarország akkor lesz erős, büszke és gazdag nemzet, ha képzett, jól megfizetett és kiegyensúlyozott munkavállalói lesznek. Ennek eléréséhez pedig a szakszervezetek jogainak visszaadása a legjobb eszköz, hogy legyen, aki képviseli a munkavállalókat, adott esetben az aktuális kormány ellen is - fejtette ki.

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke úgy fogalmazott, a kormány dolgozókat hátrányosan érintő intézkedései eredményeként a munkavállalóknak egy lehetőségük maradt: éhbérért dolgozni. Hangsúlyozta, szövetségük a jövőben kész nagy politikai szerepet vállalni annak érdekében, hogy a magyar munkavállalók európai módon, európai bérért dolgozhassanak. 

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Veszélyesnek minősítené a levendulát egy uniós rendelet

2021. augusztus 02. 10:04
Veszélyes növénynek minősítené a levendulát egy uniós rendelet - erről számol be az FR24 francia hírportál.

A lelket is nagyon megviseli a járvány - így őrködnek a cégek a dolgozók egészségén

2020. november 11. 10:53
Kell a mentáhigiénés tanácsadás, mert a dolgozókat pszichésen rendkívül megterheli a járványhelyzet és jön a tél - derült ki a vállalati egészségről zajlott múlt heti beszélgetésen a HR Festen. Most a tesztelés és a covid megelőzése van fókuszban, ám gondolkodjunk egészségprogramban. Hogyan néz ki ez az USA-ban? Mi történt a Richter Gedeon, az Erste Bank és a BMW háza táján?