Drasztikusan emelkedhetnek az árak a balatoni büfékben

2022. április 12. 08:27
Az 1500 forintos menüt el kell felejteni
Drasztikusan emelkedhetnek az árak a balatoni büfékben

 

 

Már a nyitásra készülnek a balatoni büfések, elkezdték a karbantartásokat, az alapanyagok beszerzése is folyamatban van, nagy valószínűséggel már nem a tavalyi árakkal találkoznak a vendégek a büfékben, írta a Sonline.

KAPCSOLÓDÓ
Neked mi jut eszedbe elsőként a Balatonról?
A magyar tengerhez kapcsolódó szokásokról készült érdekes statisztika.

Sokan tanácstalanok, hogy mennyit emeljenek a fennmaradásuk érdekében.

Aki naponta vásárol, az látja, hogy egyik napról a másikra mennek fel az árak, a vendéglátás ezeket a változásokat már nem tudja követni

– mondta a portálnak Makkos Péter fonyódi étterem-tulajdonos, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetsége fonyódi térségének elnöke.

A nagykereskedések napi árakat vezettek be, de várható ellátási probléma is.

A fővárosban 30–40 százalékos drágulás tapasztalható, a balatoni éttermekben 25–30 százalékos emelkedésre kell számítani, az 1500 forintos napi menüt el kell felejteni

– jegyezte meg Makkos Péter, hangsúlyozva: ha az árstop nem marad, akkor az étolaj ára legalább duplájára emelkedik, és ezt be kell építeni például a lángos árába is.

Ám nemcsak az alapanyagok, hanem az üdítők és az alkoholos italok árai is emelkedtek, valamint a közüzemi díjak drágulása, a szakmunkás minimálbér emelése és a munkaerőhiány sem kedvez a balatoni vendéglátásnak.

Bizakodásra ad okot, hogy talán több diákmunkásra számíthatnak, mint a korábbi években, a 25 év alattiakra vonatkozó szja-mentesség miatt 15 százalékkal többet kereshetnek a fiatalok.

Tavaly jó évet zártunk, nagyon sokan Szép-kártyával fizettek. Ez május végéig élelmiszerre is felhasználható, s ha meghosszabbítják, meg fogják érezni az éttermek a forgalmukon

– fűzte hozzá a szakember.

Kapcsolódó cikkek

Hatalmas támogatáshoz jutott a magyar csokigyár: erre költik a pénzt

2020. szeptember 15. 08:31
A beruházásban új, 2300 négyzetméteres üzemcsarnok épül. A hagyományos receptek felhasználásával és termékbővítéssel ma 265 -féle édességet készítenek és még legalább 25 bevezetése szerepel a terveik között.

Beindul a szabadföldi szamócaszezon, kezdődnek a szedd magad akciók

2020. május 13. 08:22
A hazai termés június közepéig-végéig kitart.