Kapcsolódó tartalmak: drágulás

Hír: Nagyot nő a tej ára - már a szlovákoknál is baj van

2016. november 29. 14:45
 
Fordulat várható a tej piacán egész Európában: míg a nyáron hatalmas volt a kínálat és alacsony az ár, mára ez az ellenkezőjére váltott. Az olcsó tejéért sokat ostorozott szlovák tejipar is bedobta a törülközőt.

Hír: Drágul a tojás

2017. január 10. 08:03
 
Hiába vitték le az áfa tartalmát mégis drágulhat a tojás. Az áremelkedést a madárinfluenzával indokolják a gazdák, mert kisebb a kínálat a piacon.

Hír: Drágul a kávé, Brazília is behozatalra szorul

2017. február 21. 08:39
 
Soha nem gondolták volna a szakemberek Brazília kifogy a kávéból. Máris behozatalra szorulnak, ilyen még soha nem történt. A brazil kávéhiányt mi is fogjuk érezni, drágulás jön.

Hír: Külső hatások miatt drágulhat a gyümölcs

2017. május 11. 07:38
 
Nem csak a hazai fagy, az európai árak is drágítják a gyümölcsöket. A klímaváltozás miatt szélsőségesebbé vált az időjárás és emiatt egyes fajták eltűnhetnek Magyarországról.

Hír: Drágulnak az élelmiszerek, ha végleg betiltják ezt a vegyszert

2017. július 24. 07:57
 
Tumort okoztak állatkísérletekben a glifozát hatóanyagú totális gyomirtó szerek, ezért sokan e vegyszerek betiltását követelik. Mások viszont arra figyelmeztetnek, hogy a gazdáknak súlyos károkkal kell szembenézniük, ha nem használhatják a glifozátot, a fogyasztóknak pedig élelmiszer-drágulásra kellene felkészülniük.

Hír: Nem drágul a tojás az európai botrány miatt

2017. augusztus 21. 07:02
 
A szennyezett tojások darabszáma és volumene nem éri el azt a szintet, hogy az árban változást okozzon, azonban a piaci folyamatokat befolyásolhatja. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt javasolja, hogy vásárláskor a magyar étkezési tojásokat részesítsék előnyben a fogyasztók.

Hír: Fel kell készülni arra, hogy egyre több helyen drágul a kenyér

2017. augusztus 25. 08:04
 
Szeptembertől 5-10 százalékkal emeli a kenyérféleségek és más termékei árát a Lipóti Pékség a munkabérek növekedése miatt. Más cégek szerint a lisztárak emelkedése is kenyérdrágulást vonhat maga, de számos sütőipari vállalkozás egyelőre kivár az árnöveléssel.

Hír: Döbbenten nézi a sajtok árait? - Árhullám a tejpiacon

2017. augusztus 30. 09:33
 
Külföldön is nagy mértékű drágulást észlelnek, ugyanakkor Brüsszel támogatást nyújtott azoknak a gazdáknak, akik felhagytak a termeléssel.

Hír: 60 forintra emelkedhet a tojás ára

2017. november 03. 09:47
 
Európában és Magyarországon is megindult az étkezési tojás árának emelkedése, ami várhatóan az év végéig kitart - közölte a Baromfi Termék Tanács.

Hír: Az ételnél csak az alkohol és a dohány drágult jobban

2018. február 13. 12:25
 
A szeszes italok, a dohányáruk és az élelmiszerek áremelkedése húzta az inflációt.
«123456»