Dupla arany csillagot kapott egy magyar gin a londoni gasztro Oscaron

2023. augusztus 14. 17:38
Kiemelkedő eredményt ért el, két arany csillagot kapott a Great Taste Awards-on a Zsolnay gin, amely a Zsolnay márka és a Búzavirág gin közös munkájának eredménye.
A nemzetközi, 400 tagból álló szakmai zsűri most találkozott először a Zsolnay magyar ginnel. Bár a bírákat nem befolyásolta a külalak, hiszen vakkóstoláson esett át a tétel, a világmárka és az ital készítői nagyon büszkék az elért eredményre.
Dupla arany csillagot kapott egy magyar gin a londoni gasztro Oscaron
„Mérhetetlenül örülünk az eredménynek, hiszen azt hittük, a beltartalom – köszönhetően a Mecsekben található fűszereknek –, leginkább a magyarországi ízlésnek felel meg, azonban kiderült, nemzetközi szinten is megállja a helyét" – állapította meg a Búzavirág gin alapítója, Bárány Péter.
 
A márkatulajdonosokban a gasztronómia Oscarjaként számon tartott nemzetközi élelmiszeripari verseny díja megerősítette az exportra irányuló szándékot.Eddig ugyanis az egyedi csomagolású ital a reptér mellett leginkább a turisták által látogatott prémium vendéglátóhelyeken, az ötcsillagos szállodák bárjaiban és belvárosi éttermekben volt kapható, a napokban kézhez kapott eredmény után céllá vált a nemzetközi piac is.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Ausztriában akár százezer eurós támogatást kaphatnak a vendéglátósok

2024. január 10. 16:46
Alsó-Ausztriában 2024 elejétől - egy gasztronómiai és turisztikai csomag részeként - lehet igényelni a „helyi vendéglátó kultúra fellendítését" ösztönző támogatást. Összesen 4 millió euró áll rendelkezésre. Egy vendéglátás területen tevékenykedő vállalkozás akár 100 ezer eurós támogatást is kaphat.

Vendégségben Wenckheiméknél - interaktív kiállítás

2023. szeptember 14. 15:47
Szabadkígyóson rejtőzik a Dél-Alföld legimpozánsabb és egyben legromantikusabb mesebeli kastélya, ahol a 21. századi látogató is megtapasztalhatja a 19. század második felének főúri életformáját.