Dupla arany csillagot kapott egy magyar gin a londoni gasztro Oscaron

2023. augusztus 14. 17:38
Kiemelkedő eredményt ért el, két arany csillagot kapott a Great Taste Awards-on a Zsolnay gin, amely a Zsolnay márka és a Búzavirág gin közös munkájának eredménye.
A nemzetközi, 400 tagból álló szakmai zsűri most találkozott először a Zsolnay magyar ginnel. Bár a bírákat nem befolyásolta a külalak, hiszen vakkóstoláson esett át a tétel, a világmárka és az ital készítői nagyon büszkék az elért eredményre.
Dupla arany csillagot kapott egy magyar gin a londoni gasztro Oscaron
„Mérhetetlenül örülünk az eredménynek, hiszen azt hittük, a beltartalom – köszönhetően a Mecsekben található fűszereknek –, leginkább a magyarországi ízlésnek felel meg, azonban kiderült, nemzetközi szinten is megállja a helyét" – állapította meg a Búzavirág gin alapítója, Bárány Péter.
 
A márkatulajdonosokban a gasztronómia Oscarjaként számon tartott nemzetközi élelmiszeripari verseny díja megerősítette az exportra irányuló szándékot.Eddig ugyanis az egyedi csomagolású ital a reptér mellett leginkább a turisták által látogatott prémium vendéglátóhelyeken, az ötcsillagos szállodák bárjaiban és belvárosi éttermekben volt kapható, a napokban kézhez kapott eredmény után céllá vált a nemzetközi piac is.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Így foglal és választ szálláshelyet a Z generáció

2022. december 12. 09:01
A Z generáció előnyben részesíti az automatizált becsekkolást, de azért azt is szereti, ha jelen van a személyzet – derül ki a SiteMinder legújabb kutatásából.
A szállodai értékesítési megoldásokat kínáló, ausztrál székhelyű SiteMinder a Kantar piackutató céggel együttműködve idén is elkészítette Changing Traveller Report elnevezésű jelentését, amely az utazási magatartás változásait térképezi fel tíz ország (Ausztrália, Kína, Franciaország, Németország, Indonézia, Olaszország, Spanyolország, Thaiföld, Nagy-Britannia és USA) több mint 8000 utazójának válaszai alapján.

Csapadékvíz kezelő rendszer Zalakaroson

2023. november 14. 14:46
Zalakaros gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése című projekt részeként 2018-ban kezdődött meg a település 5,5 hektáros részének nagyszabású területrendezése. Rendezvénytér épült fogadóépülettel, színpaddal, parkolóval és egyéb kiegészítő beruházásokkal. A zöldfelületeket a Magnolia Art Kertépítő Kft munkatársai tervezték, melynek egyik izgalmas szelete egy fenntartható városi csapadékvíz kezelő rendszer (SUDS) kialakítása volt. Ezzel hazánkban elsőként, egy település központjában valósult meg egy olyan innovatív megoldás, mely a természet körfolyamatain alapszik (Természet-Alapú Megoldás – Nature Based Solution). A természet-alapú megoldások az ökoszisztémák védelmét, helyreállítását, a velük való fenntartható gazdálkodást szolgálják.