Dupla arany csillagot kapott egy magyar gin a londoni gasztro Oscaron

2023. augusztus 14. 17:38
Kiemelkedő eredményt ért el, két arany csillagot kapott a Great Taste Awards-on a Zsolnay gin, amely a Zsolnay márka és a Búzavirág gin közös munkájának eredménye.
A nemzetközi, 400 tagból álló szakmai zsűri most találkozott először a Zsolnay magyar ginnel. Bár a bírákat nem befolyásolta a külalak, hiszen vakkóstoláson esett át a tétel, a világmárka és az ital készítői nagyon büszkék az elért eredményre.
Dupla arany csillagot kapott egy magyar gin a londoni gasztro Oscaron
„Mérhetetlenül örülünk az eredménynek, hiszen azt hittük, a beltartalom – köszönhetően a Mecsekben található fűszereknek –, leginkább a magyarországi ízlésnek felel meg, azonban kiderült, nemzetközi szinten is megállja a helyét" – állapította meg a Búzavirág gin alapítója, Bárány Péter.
 
A márkatulajdonosokban a gasztronómia Oscarjaként számon tartott nemzetközi élelmiszeripari verseny díja megerősítette az exportra irányuló szándékot.Eddig ugyanis az egyedi csomagolású ital a reptér mellett leginkább a turisták által látogatott prémium vendéglátóhelyeken, az ötcsillagos szállodák bárjaiban és belvárosi éttermekben volt kapható, a napokban kézhez kapott eredmény után céllá vált a nemzetközi piac is.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Örökre eltűnhet a Nagy-Korallzátony Ausztráliában

2023. augusztus 04. 13:52
Visszafordíthatatlanok lehetnek a klímaváltozás a Nagy-Korallzátonyra gyakorolt hatásai az elkövetkező évtizedekben - derült ki egy, az ausztrál kormány által kiadott jelentésből csütörtökön.
 
Az Ausztrál Tudományos Akadémia (AAS) által közzétett jelentés különböző emissziós lehetőségek alapján vizsgálta a zátony lehetséges kilátásait, írja az Origo.
 

Lélegzetelállító luxuskabinok nyílnak a norvég fjordok fölött

2023. január 26. 13:55
A Norvégia délnyugati részén, Rogaland megyében fekvő Lysefjord fölött különleges szálláshely nyílik február elsején. A The Boulder három új luxuskabinnal várja a vendégeket, akik úgy érezhetik majd magukat, mintha lebegnének a fjordok felett.
Különleges kialakításával és a Lysefjord fölötti egészen elképesztő elhelyezkedésével a The Bolder Norvégia egyik legkülönlegesebb szálláshelye lesz. A Snøhetta építésziroda által tervezett három új faház már készen áll a vendégek fogadására, az első szerencsés látogatók február 1-től vehetik igénybe a szálláshelyeket.