Édességgyártók: A magyarok átszoktak a minőségi csokimikulásokra

2016. december 05. 08:38
Eltűntek a csokoládébevonóból készült figurák a polcokról 

A Magyar Édességgyártók Szövetségének titkára szerint a magyarok átszoktak a minőségi csokoládéra, amit jelez, hogy szinte eltűntek a csokoládébevonóból készült figurák az áruházak polcairól.

csokimikulás576Benke Anna az M1 szombat esti műsorában azt mondta, csokimikulásból 130 különböző féle van forgalomban, többféle ízesítéssel. Hangsúlyozta, hogy már a cukorbetegek, paleodiétát, vagy egyéb, különleges étrendet követők is találhatnak maguknak megfelelő terméket és a választék is bővült.

Szaloncukorból is száz féle kapható már az üzletekben a titkár elmondása szerint. Szerinte érdemesebb azt a szaloncukrot megvenni, amelyiknek valódi csokoládéból van a bevonata, a tölteléket pedig természetes anyagokból készítik. Felhívta ugyanakkor a figyelmet a szakszerű tárolásra, mivel a kakaóvaj nagy hőingadozásra könnyen kicsapódik, amely minőségi romlást ugyan nem okoz, de nem lesz annyira esztétikus a termék.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

A vidékfejlesztési programok ellenére is stagnál a hazai élelmiszeripar

2016. augusztus 23. 08:36
Bár a jogalkotók mind a vidékfejlesztési programmal, mind a sertéshús forgalmi adójának csökkentésével az élelmiszeripar fellendítésén dolgoztak, úgy tűnik igazi áttörés még nem született. Árbevétel és alkalmazotti létszám tekintetében is stagnálás jeleit mutatja az ágazat.

Hamarosan tritikáléból is készülhet kenyér

2017. október 05. 08:14
Az ember által nemesítettgabonanövény, a tritikálé egyesíti a búza és a rozs tulajdonságait. A gazdaságosan, gyengébb talajminőségű területeken termeszthető növény magas terméspotenciállal és ellenállóképességgel bír, így elsősorban a takarmányozásban támaszkodnak rá. Egy kutatás szerint azonban emberi táplálkozásban is nagy jövő várhat a növényre.