Édességgyártók: A magyarok átszoktak a minőségi csokimikulásokra

2016. december 05. 08:38
Eltűntek a csokoládébevonóból készült figurák a polcokról 

A Magyar Édességgyártók Szövetségének titkára szerint a magyarok átszoktak a minőségi csokoládéra, amit jelez, hogy szinte eltűntek a csokoládébevonóból készült figurák az áruházak polcairól.

csokimikulás576Benke Anna az M1 szombat esti műsorában azt mondta, csokimikulásból 130 különböző féle van forgalomban, többféle ízesítéssel. Hangsúlyozta, hogy már a cukorbetegek, paleodiétát, vagy egyéb, különleges étrendet követők is találhatnak maguknak megfelelő terméket és a választék is bővült.

Szaloncukorból is száz féle kapható már az üzletekben a titkár elmondása szerint. Szerinte érdemesebb azt a szaloncukrot megvenni, amelyiknek valódi csokoládéból van a bevonata, a tölteléket pedig természetes anyagokból készítik. Felhívta ugyanakkor a figyelmet a szakszerű tárolásra, mivel a kakaóvaj nagy hőingadozásra könnyen kicsapódik, amely minőségi romlást ugyan nem okoz, de nem lesz annyira esztétikus a termék.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Százmilliárdok ömlenek az élelmiszeriparba

2017. október 18. 07:19
A kormány 300 milliárd forintot biztosít az élelmiszeripar fejlesztésére – jelentette be Laszlovszky Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezetője kedden a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara rendezvényén.

Péter-Pál napja az aratás kezdetének ünnepe

2018. június 29. 08:12
A mondás szerint Péter és Pál érkezésekor  szakad a búza gyökere.