Édességgyártók: A magyarok átszoktak a minőségi csokimikulásokra

2016. december 05. 08:38
Eltűntek a csokoládébevonóból készült figurák a polcokról 

A Magyar Édességgyártók Szövetségének titkára szerint a magyarok átszoktak a minőségi csokoládéra, amit jelez, hogy szinte eltűntek a csokoládébevonóból készült figurák az áruházak polcairól.

csokimikulás576Benke Anna az M1 szombat esti műsorában azt mondta, csokimikulásból 130 különböző féle van forgalomban, többféle ízesítéssel. Hangsúlyozta, hogy már a cukorbetegek, paleodiétát, vagy egyéb, különleges étrendet követők is találhatnak maguknak megfelelő terméket és a választék is bővült.

Szaloncukorból is száz féle kapható már az üzletekben a titkár elmondása szerint. Szerinte érdemesebb azt a szaloncukrot megvenni, amelyiknek valódi csokoládéból van a bevonata, a tölteléket pedig természetes anyagokból készítik. Felhívta ugyanakkor a figyelmet a szakszerű tárolásra, mivel a kakaóvaj nagy hőingadozásra könnyen kicsapódik, amely minőségi romlást ugyan nem okoz, de nem lesz annyira esztétikus a termék.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Agrárminiszteri tárgyalás Washingtonban

2016. április 18. 10:58
A tejpiaci válságról, az európai-amerikai szabadkereskedelmi tárgyalásokról és a GMO-mentesség fenntartásának ügyéről tárgyalt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter amerikai programjának első napján Washingtonban. A látogatáshoz időzítve az amerikai fővárosban és New Yorkban gasztronómiai termékbemutatót is tartanak magyar minőségi élelmiszerekből és borokból.

Sütőipar az internetes médiában

2017. január 27. 09:03
Nem csitul a közvélemény érdeklődése szakmánk iránt. Ennek számos oka van, a Magyar Élelmiszerkönyv változásai, a kézműves kontra többi szaktárs pengeváltásai, vagy az alapvető élelmiszerekből kifelejtett kenyér és a belengetett áremelés összefüggései mind lehetőség a média számára a kenyérgyártással kapcsolatos vélekedések bemutatására. Az alábbiakban a présház hírportál két interjúja érdemes a szakmai figyelemre.