Egészségügyi alkalmatlanság miatt kirúghatnak táppénz alatt?

2018. március 20. 08:41
Az üzemorvosi vizsgálaton nem alkalmas minősítést kaptam, az adott munkakörben nem tudnak foglalkoztatni. Viszont cégen belül semmilyen más helyet nem tudnak felajánlani. A munkáltató azt javasolta menjek táppénzre vissza. Attól tartok,hogy felmondanak ez idő alatt és nem kapnék végkielégítést. 20 éve dolgozom a cégnél. Ön szerint mit tegyek? Menjek táppénzre vagy állásidőn töltsem az addigi napokat, amíg nem döntenek mi legyen velem?

Nincsen mitől félnie. A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I.tv. (Mt.) 77.§-a szerint amennyiben az alkalmatlanság alapja egészségügyi, abban az esetben a munkavállalónak végkielégítést kell fizetni! Ennek a feltétele csupán az, hogy a munkaviszony a munkáltató felmondásával szűnjön meg. Ne Ön mondjon tehát fel, és ne közös megegyezéssel szüntessék meg a munkaviszonyt.

 

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Több jogszabály módosul hétfőn

2016. augusztus 01. 08:13
Több adózási és az egészségügyi ellátást érintő szabályban lépnek hatályba a módosítások +VIDEÓ Augusztus 1-jétől több jogszabálymódosítás lép hatályba, amelyek többek között egyes adótörvényeket és az egészségügyi ellátás finanszírozását érintik.
 

Így költünk jóval többet az élelmiszerüzletekben, mint kellene

2017. január 11. 08:06
Egy új statisztika szerint egészen elképesztő mennyiségű ételt dobnak ki a britek, de a globális statisztikákat böngészve kiderül, hogy az egész világ megtanulhatna ésszel vásárolni.