Egészségügyi alkalmatlanság miatt kirúghatnak táppénz alatt?

2018. március 20. 08:41
Az üzemorvosi vizsgálaton nem alkalmas minősítést kaptam, az adott munkakörben nem tudnak foglalkoztatni. Viszont cégen belül semmilyen más helyet nem tudnak felajánlani. A munkáltató azt javasolta menjek táppénzre vissza. Attól tartok,hogy felmondanak ez idő alatt és nem kapnék végkielégítést. 20 éve dolgozom a cégnél. Ön szerint mit tegyek? Menjek táppénzre vagy állásidőn töltsem az addigi napokat, amíg nem döntenek mi legyen velem?

Nincsen mitől félnie. A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I.tv. (Mt.) 77.§-a szerint amennyiben az alkalmatlanság alapja egészségügyi, abban az esetben a munkavállalónak végkielégítést kell fizetni! Ennek a feltétele csupán az, hogy a munkaviszony a munkáltató felmondásával szűnjön meg. Ne Ön mondjon tehát fel, és ne közös megegyezéssel szüntessék meg a munkaviszonyt.

 

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Mérgezést okozhat a francia csemegekukorica

2016. október 17. 07:53
Ételmérgezés veszélye miatt Franciaországból származó csemegekukoricát vontak ki a forgalomból. A termékből Magyarországra is szállítottak, de nem került kereskedelmi forgalomba.

Az agrártárca elkötelezett a mezőgazdasági termékek feldolgozottsági szintjének növelésében

2017. április 05. 07:39
A Földművelésügyi Minisztérium agrárpolitikájának célja, a hazánkban megtermelt gabona minél nagyobb arányú felhasználása az állattenyésztés és az élelmiszeripar területén, ebben a folyamatban pedig egyre komolyabb szerephez jutnak a bioüzemanyag-gyártó cégek- hangsúlyozta az agrártárca miniszterhelyettese a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett szakmai konferencián.