Kapcsolódó tartalmak: táppénz

Hír: Jár -e betegszabadság vagy táppénz munkavállalónak, ha beosztás szerint nem dolgozott?

2017. június 22. 10:09
 
Az utóbbi időben egymásnak ellentmondó írások jelentek meg annak kapcsán, hogy jár-e betegszabadság/táppénz azokra a napokra, amikor a munkavállalónak beosztás szerint nem is kellett volna dolgoznia, és ha jár ez keletkeztet-e utólag „túlórát”. Példák: 1, Általános munkarendben a munkavállaló hétfőtől péntekig dolgozik és a hétvégén beteg lesz, de hétfőn már újra dolgozik. 2, Hathavi munkaidő-keretben a munkavállaló az ötödik hónap végén ledolgozza a teljes (hathavi keret) óraszámát, ezért a munkáltató a hatodik hónapban már nem osztja be munkára a munkavállalót. A munkavállaló viszont a hatodik hónapban beteg lesz. Jár -e betegszabadság vagy táppénz ezekre az időkre, keletkezhet-e „túlóra” utólag emiatt?

Hír: Mi tartozik bele a felmondási időbe?

2017. augusztus 21. 07:21
 
A felmondási időbe beletartozik a táppénz is?

Hír: Egészségügyi alkalmatlanság miatt kirúghatnak táppénz alatt?

2018. március 20. 08:41
 
Az üzemorvosi vizsgálaton nem alkalmas minősítést kaptam, az adott munkakörben nem tudnak foglalkoztatni. Viszont cégen belül semmilyen más helyet nem tudnak felajánlani. A munkáltató azt javasolta menjek táppénzre vissza. Attól tartok,hogy felmondanak ez idő alatt és nem kapnék végkielégítést. 20 éve dolgozom a cégnél. Ön szerint mit tegyek? Menjek táppénzre vagy állásidőn töltsem az addigi napokat, amíg nem döntenek mi legyen velem?

Hír: Táppénz 2019

2018. december 11. 07:44
 
Táppénz azoknak jár, akik egészségbiztosítási járulékfizetésre vannak kötelezve, és saját vagy gyermekük betegsége miatt keresőképtelenné válnak, és ezt orvos igazolja. A jövő évi cafeteria változások hatással lehetnek a táppénzre is, ugyanis az alacsonyabb alap miatt egyes bértől függő juttatások (például a táppénz) költségei is csökkenthetőek.

Hír: Mit kell tudni a betegszabadságról?

2019. március 18. 08:11
 
Táppénz csak a betegszabadságot követő naptól jár

Hír: Táppénzről visszatérőnek felmondanának. Mennyi lesz a végkielégítés?

2019. szeptember 17. 11:44
 
„Van egy munkavállalónk, aki 2016.01.01-jétől dolgozik cégünknél. Ez a munkavállaló 2018.09.15-étől táppénzen van folyamatosan, és ennek 1 éves időtartam letelte után szeretne visszajönni cégünkhöz dolgozni. Átszervezések, valamint egészségi állapota miatt nem tudunk neki munkát biztosítani. Ezért felmondanánk neki. Kérdésem, hogy ha az üzemorvos nem engedi dolgozni, felmondás esetén jár-e neki végkielégítés? A táppénzes időszak miatt mennyi végkielégítés jár neki, és a kiszámítás módja is érdekelne.” Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Hír: Táppénz mellett dolgozhatok-e másodállásban?

2020. január 07. 09:07
 
Van főállásom, de táppénzen vagyok. Végezhetem-e másodállásban a munkámat, (alkalmi bejelentéssel szoktam másodállást vállalni) mert azt el tudom végezni, teljesen mást igényel részemről.

Hír: Fontos előre megegyezni a munkáltatóval

2020. március 04. 08:18
 
 A koronavírus bizonyos esetekben hosszan elhúzódó és költséges vitákat is kiválthat

Hír: Felhívás táppénz ügyben – a fizetés nélküli szabadság hosszú távú hátránya!

2020. április 04. 07:26
 
Ezúton felhívjuk a szakszervezeti titkárok és tagjaink figyelmét, hogy abban az esetben, ha a járványügyi helyzet miatt a munkáltató fizetés nélküli szabadságot kínálna fel a munkavállalónak, azt semmilyen esetben se fogadják el!

Hír: A kormány saját hatáskörben elvette a táppénzt a külföldön nyaralt karanténosoktól

2020. augusztus 17. 10:12
 
A törvény szerint jár a táppénz járványügyi hatósági karantén idején, a kormány rendeleti szinten kivételt képzett.
«12»