Éjfélkor indul el a GINOP pályázata

2017. január 25. 12:30
Éjfélkor startol az új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kapcsolódó GINOP pályázat.

A legnépszerűbb kapacitásbővítő, GINOP-1.2.1-16-os kódszámú felhívásra ma éjféltől lehet benyújtani a támogatási kérelmeket. A pályázat keretösszege 18 milliárd forint, melyből várhatóan 150-250 db nyertes támogatnak a kiírás szerint.

 

Ma nyújthatják be a támogatási kérelmeket a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) két népszerű pályázatára, mindkét felhívásnál csaknem duplájára emelkedett az igényelhető összeg felső határa - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Új eszközökre és gépekre is lehet pályázni — fotó: Shutterstock

Az államtitkár felhívta a figyelmet: a kkv-k termelési kapacitásainak bővítésére 18 milliárd forint áll rendelkezésre, az elnyerhető vissza nem térítendő forrás 25 és 500 millió forint között lehet.

A támogatást új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására, az ehhez kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzésére, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására fordíthatják a vállalkozások, valamint infrastrukturális és ingatlan-beruházásokra, információs technológiafejlesztésre.

A kapacitásbővítő beruházások támogatására kiírt felhívásnál 21 milliárd forint keretösszegre pályázhatnak a vállalkozások, az elnyerhető összeg 5-40 millió forint között lehet.

A támogatásból új, modern eszköz- és gépparkok beszerzésére nyílik lehetőség, valamint megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, információs technológia-fejlesztésre vagy honlapkészítésre - közölte Rákossy Balázs.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Új szolgáltatás az egyszerűsített foglalkoztatást bejelentő alkalmazásban

2018. október 30. 07:25
A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint új szolgáltatás érhető el az egyszerűsített foglalkoztatásbejelentő alkalmazáson keresztül – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Kérdések kereszttüzében a költségvetés

2017. május 05. 08:12
2017. május 4-én ülésezett a Versenyszféra és a Kormány Állandó konzultációs Fórumának monitoring bizottsága, amely keretében a munkavállalók és munkáltatók képviselői tájékoztatást kaptak a 2018-as költségvetés főbb elveiről és a várható adómódosításokról.