Eldőlt ki lett az év legjobb mezőgazdasági diákvállalkozója

2017. június 07. 21:11
Június 2-án a budapesti Vendel irodaházban megrendezésre került a Mezőgazdász - avagy legyél Te az év mezőgazdasági diákvállalkozója című verseny. A program célja, hogy a mezőgazdasági szakképzésben tanuló diákok egy évre megalapíthassák a saját vállalkozásukat, amelynek középpontjában valamilyen mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó termék vagy szolgáltatás áll.

A programhoz országszerte, több, mint 100 diák és több mint 10 iskola csatlakozott a pedagógusokkal együtt. A program különlegessége, hogy a csapatokhoz a Monsanto Fund önkéntes mentorai is csatlakoztak, akik tapasztalatukkal, üzleti szemléletükkel segítik a csapatokat. 

Az év során láttunk példát mezőgazdasági szolgáltatásra (levélszedés, fűnyírás stb.) virágkötészetre és fűszernövénytermesztésre, kisállatoknak csemegekészítésre és finom ropogtatnivalók készítésére. 

Június 2-án megrendezésre került a Mezőgazász döntő - ahol a jelentkező csapatoknak 4 versenyelemen kellett bizonyítaniuk tudásukat és tapasztalatukat a szakmai zsűritagok előtt. 

A 4 feladat az alábbi volt:

  • Üzleti beszámoló megírása - ami tartalmazza a vállalkozás célját, fő célkitűzéseit és eddigi mérföldköveit
  • Üzleti prezentáció - 4 percen előadott üzleti beszámoló, aminek célja a vállalkozás bemutatása és főbb ismérveinek prezentálása.
  • Standinterjú - a csapatok standjainál történő beszélgetés a zsűritagok és a csapatok között. A standinterjú során lehetősége van a zsűri tagjainak saját szemükkel is megnézni a vállalkozás termékeit és szolgáltatásait. 
  • Panelinterjú - a zsűritagok és a csapat között zajló üzleti beszélgetés. 

A verseny eredménye a következőképpen alakult:

3. helyen végzett a Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. A törökszentmiklósi csapat megalkotta a saját "márkás" bakerolls-t és ropiját. A csapat nagyon ügyesen szerepelt a termékeik pedig nagyon ízesek és színesek voltak, ahogy a nevük is mutatja.

18838985_459431187742473_1539256725466462761_n

2. helyen végzett a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola diákjai az AgroDiákok csapata. A dél-alföldi csapat fűszernövények termesztésével és eladásával foglalkozik, mindamellett, hogy különböző szolgáltatásokat is vállalnak.

18835936_459431184409140_7090208311932301922_n

1. helyezést ért el a Mini Csemege a velencei Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. A csapat csemegét és terményt készít kisállatoknak és madaraknak. A prezentáció, a csapat egysége és az egyedi ötlet a verseny győztesévé tette őket. Gratulálunk a csapatnak és felkészítő mentoraiknak.

18813328_459431191075806_7400966677358928252_n

Köszönjük a szakmai zsűri tagjainak, hogy megjelenésükkel és szakmai rálátásukkal emelték a program színvonalát és értékelték a diákok munkáját: Dankó Andrásnak, a Monsanto Fund képviselőjének, Pacz Marcellnek az Agro Napló képviselőjének és Tóth Marcellnek a Gazmag képviselőjének.

otpagrar.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Élelmiszerkönyvi változások a jobb minőségű élelmiszerekért

2016. június 30. 09:14
A vásárlói tudatosság erősödésével egyre nagyobb a társadalmi igény a jó minőségű élelmiszerek, így a sütőipari termékek iránt is. Ennek szem előtt tartásával - figyelemmel a magyar szokásokra és vásárlói elvárásokra - újult meg néhány hónapja a Magyar Élelmiszerkönyv Sütő-és cukrászipari termékek lapjai. A folyamatosan frissülő, megújuló szabályok garantálják, hogy az előírásokat betartva, megfelelő szakértelemmel, jó minőségű termékek készülhessenek.

Kihirdették az idei Magyarország tortája győztesét

2018. augusztus 01. 07:27
Magyaros ízvilágú, csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmaz.