Élelmiszer-pazarlás elleni kampányt indítottak a multik

2018. október 09. 09:32
Nélkülözőknek készített élelmiszercsomagok összeállítására, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkájának támogatására indított kampányt a Tesco és a Nestlé.

Az Élelmiszerbank tevékenységét október 4. és 17. között félkész ételek, állateledelek, kávék és édességek megvásárlásával lehet támogatni. Az egyesület a befolyt összeget élelmiszercsomagok összeállítására és nehéz körülmények között élő családokhoz való eljuttatására fordítja - írta a Don't Waste It

Az élelmiszermentő programban országszerte több mint 150 áruház vesz részt, így egyrészt segítik az áruházak környékén élő rászorulókat, másrészt küzd az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentéséért. 2014 szeptemberétől idén augusztus végéig a Tesco Magyarországon összesen több mint 15 130 tonna élelmiszert – ami közel 38 millió adag ételt jelent – adományozott ebben a formában.

nepszava.hu

Kapcsolódó cikkek

Kínában is kelendő a magyar búza

2017. január 19. 07:49
Magyarország kiemelt célja, hogy mezőgazdasági exportjának portfólióját tovább bővítse, mivel a kiváló minőségű, GMO-mentes magyar alapanyagokra és élelmiszerekre Európán kívül is egyre nagyobb az igény – hangsúlyozta beszédében Tóth Katalin helyettes államtitkár a Kínába érkező első magyar búzaszállítmány átadása alkalmából rendezett ünnepségen, Sanghajban.

Együttműködési megállapodást írt alá a magyar agrártárca és Laosz Földművelésügyi és Erdészeti Minisztériuma

2017. február 13. 08:16
Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a mezőgazdaság, az állattenyésztés, az élelmiszerelőállítás, valamint a mezőgazdasági kutatás és fejlesztés terén Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Phouang Parisak Pravongviengkham laoszi mezőgazdasági és erdészeti miniszterhelyettes.