Elindult az új öntözésfejlesztési pályázat

2016. augusztus 02. 08:15
Mától lehet – augusztus 1-től - jelentkezni a módosult Vidékfejlesztési Programban amezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztésére kiírt pályázatra – közölte a Lázár János vezette Miniszterelnökség.

A Miniszterelnökség korábban bejelentette: a módosítás eredményeként lehetővé válik például a 12 évesnél idősebb gyümölcstermő ültetvények öntözésfejlesztése, változnak a meliorált utak kialakításával kapcsolatos feltételek, egyszerűbbé válnak az engedélyezési eljárásra vonatkozó előírások.

Az öntözésfejlesztési pályázaton mintegy 49,5 milliárd forint áll rendelkezésre, a mezőgazdasági termelés biztonsága és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodása érdekében egyebek között a vízvisszatartás, a vízkészletekkel való fenntartható gazdálkodás, a takarékos öntözési technológiák elterjesztésének támogatására.

Egyéni beruházás esetén 500 millió forint, kollektív esetén 1 milliárd forint a vissza nem térítendő támogatás felső határa.

Forrás: promenad.hu MTI

Kapcsolódó cikkek

A minőség a mérvadó

2016. május 05. 07:51
A Miniszterelnökség felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy az előző időszakkal ellentétben a 2014-2020 közötti uniós programozási ciklusban a Vidékfejlesztési Program keretében benyújtott pályázatok bírálata minden esetben a pályázat tartalma alapján történik, a benyújtás dátuma nem befolyásolja a döntés kimenetelét.

Egy pályázat, ahol mostantól előleget lehet kérni

2016. december 16. 08:39
Támogatási előleget igényelhetnek azok a gazdálkodók, akik a Miniszterelnökség által felügyelt Vidékfejlesztési Program trágyatároló-építési pályázatán nyertek forrásokat projektjük megvalósítására. Az előleg csak elektronikusan igényelhető.