Pályázati forrás agrár-erdészeti rendszerre

2016. december 02. 09:16
A Miniszterelnökség 1,26 milliárd forint keretösszeggel hirdetett pályázatot az agrár-erdészeti rendszerek létrehozásának támogatása céljából 2016. november 30-án.

A Vidékfejlesztési Program keretében rendelkezésre álló összeg az agrár-erdészeti rendszerek létrehozásával a faji, a populáció szintű és a tájképi sokféleség megőrzését hivatott támogatni. A felhívás keretében szántóföldi kultúrával kombinált agrár-erdészeti rendszerek, illetve gyepgazdálkodással kombinált fás legelők, vagy fás kaszálók, valamint mezővédő fásítások újonnan történő létrehozására igényelhető forrás.

A pályázati felhívásra magánjogi földhasználók, települési önkormányzatok és társulásaik, mint jogszerű földhasználók nyújthatják be kérelmüket 2017. január 16. és 2019. január 16. között. A beérkezett pályázatok elbírálására szakaszos módon kerül sor. Az első szakasz 2017. február 15-én zárul.

A pályázati felhívások a www.szechenyi2020.hu weboldalon megtalálhatóak.

promenad.hu

Kapcsolódó cikkek

Bezárná híres gyárát az Unilever

2018. január 11. 07:43
Bejelentette a multinacionális Unilever, hogy bezárja mustárgyártó üzemét az angliai Norwichban. A helyi termelők szeretnék megmenteni az ottani feldolgozást, ezért új együttműködést kezdeményeztek a cégnél. A tervek részét képezheti egy új gyártelep kialakítása is

Napokon belül döntenek a vidékfejlesztési pénzekről

2017. június 22. 09:52
A napokban összesen közel 77 milliárd forintról szóló támogatói határozatokat kapnak kézhez a Vidékfejlesztési program keretében az agrár-környezetgazdálkodási tevékenységre és a településképet meghatározó épületek rekonstrukciójára, közösségi terek létrehozására pályázók - mondta a Világgazdaságnak Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.