Előkészületek az OMÉK-on (+Videók és képek!)

2017. szeptember 19. 09:42
Megmutatjuk, hogy melyik pavilonba miért érdemes kilátogatni szeptember 20. és 24. között a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron.

Napok óta építkezik és tudósít az Agroinform.hu portál csapata az OMÉK területén, így most a nyitás előtti készülődésbe is betekinthetnek az olvasóink. Témakörönként mutatjuk be, hogy melyik helyszínen, milyen látnivalókat érdemes megnézni.

 

 
 
 

 

Ahogy a főbejárat felől a passzázson haladunk, bal kéz felől elsőként a "D" pavilon esik az utunkba, ahol kertészeti témakörbe csoportosítva találjuk a kiállítókat. Körbejártuk a belső parkokkal, szökőkutakkal tarkított látványos teret, íme a videó:

A következő állomás a mezőgazdasághoz és az élelmiszeripari szereplőkhöz kapcsolódó hivatalos szervezetek, valamint a nemzeti parkok és erdőgazdaságok bemutatóitól színes "A" pavilon. Itt található az izgalmas kóstolókkal bemutatkozó idei díszvendég – Japán – utcácskája is.

Végül, de nem utolsó sorban az Agroinform.hu standját is az "A" pavilonban találhatják meg a látogatók, ahová ezúttal is érdemes ellátogatni, új nyereményjátékok és értékes díjak reményében.

Körbejártuk a kültéri gépészeti kiállítást is, amely még ugyancsak épülőfélben van, de érdekességeket máris találtunk. Óriási a választék, mindenki megtalálhatja a kedvenc márkáját – ezt sem szabad majd kihagyni!

Újdonságokat is találtunk az épülő OMÉK gépei között, így erről is készítettünk egy rövid videót.

Nem lenne a kiállítás teljes a tenyészállatok bemutatói nélkül, amelyek már napok óta folyamatosan érkeznek a vásár területére. Íme a "B" pavilon:

A szarvasmarha- és lófajtákon kívül a többi állattenyésztési ágazat képviselő megtalálhatóak a "B" pavilonban – fotók: Agroinform.hu / Igric Dominika

A mai napon kezdetét veszi az OMÉK szakmai nap, amelyről – valamint a kiállítás további előkészületeiről egész nap fotókkal és élő videós tudósításokkal jelentkezünk az Agroinform.hu Facebook oldalán.

 

https://www.agroinform.hu/gepeszet/elokeszuletek-az-omek-on-videok-es-kepek-34157-001

 

Kapcsolódó cikkek

Bővül a biatorbágyi mezőgazdasági gépgyár

2017. február 14. 08:02
A magyar kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a biatorbágyi mezőgazdasági gépgyár bővítését.

Az áremelkedések ellenére a földárak még most sem túlzottan magasak

2017. március 28. 08:00
 
Jórészt túl vagyunk a Földet a gazdáknak programon, amelynek keretében 185 ezer hektár került magánkézbe az államtól, 260 milliárdos vételáron. Ez 9 ezer földrészletet és országosan 1,4 millió forintos átlagárat jelent. 200 milliárdot hitelből finanszíroztak a gazdálkodók.