Eltörlik a kötelező maszkviselést Magyarországon: más járványügyi szabályok is változnak

2022. március 04. 08:20
Gulyás Gergely a március harmadikán tartott kormányinfón, az orosz-ukrán háborús helyzet értékelése mellett rendkívüli járványintézkedéseket is bejelentett. Többek között megszűnik a kötelező maszkviselés, de átmenetileg kivezetik az oltási igazolványhoz kapcsolódó szankciókat is.
Eltörlik a kötelező maszkviselést Magyarországon: más járványügyi szabályok is változnak

Gulyás Gergely szerint a magyar virológusok sosem voltak ennyire optimisták, mint most, ezért Magyarország kivezeti a legtöbb koronavírus-intézkedést Magyarországról március 7-től. Ez azt jelenti, hogy

 
 
  • hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség Magyarországon,hétfőtől megszűnnek a védettségi igazolványhoz köthető szankciók is,
  • továbbá hétfőtől a munkáltatók nem írhatnak elő kötelező oltást, de a szociális és egészségügyi dolgozók esetén, idősotthonokban és szociális intézményekben marad a maszkviselés.

A miniszter ezen felül beszámolt arról is, hogy a veszélyhelyzet továbbra is fennmarad Magyarországon, illetve készülni kell egy esetleg hatodik járványhullámra is.

www.penzcentrum.hu

Kapcsolódó cikkek

A szakszervezetek az egészségügyi dolgozók mögé állnak

2021. július 29. 08:59
2021. július 28-án a LIGA Szakszervezetek, a SZEF, az ÉSZT, a MASZSZ és a Munkástanácsok közös nyilatkozatot adtak ki a 2021. július 31-ei egészségügyi demonstrációval kapcsolatban.

Az EMMI reagált a PDSZ hamis állításaira

2021. november 05. 07:59
A Kormány képviselői az egyes sajtótermékekben megjelent hamis hírekkel ellentétben nem tettek ígéretet az állami intézményekben előírt, koronavírus elleni oltásról szóló rendelkezés visszavonásáról - hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében.