Elutasították a földeladási tilalmat célzó népszavazási kezdeményezést

2015. december 07. 13:05
"Elutasította az állami termőföldek eladásának tilalmát célzó népszavazási kezdeményezést a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfői ülésén; a kérdést Gőgös Zoltán szocialista politikus nyújtotta be magánszemélyként.
A kérdés hitelesítését a testület 6:4 arányban utasította el; kisebbségben maradt az MSZP és a Jobbik delegáltja, továbbá két, az Országgyűlés által választott tag. Az LMP delegáltja nem vett részt az ülésen. 

Az NVB arra hivatkozva tagadta meg a benyújtott kérdés ívének hitelesítését, hogy a kezdeményezés a költségvetési törvényt érinti, megfogalmazása pedig nem teljesen egyértelmű. A kérdés hitelesítése mellett szavazók azzal érveltek, hogy szinte nincs olyan kezdeményezés, amely közvetve ne érintené az állami költségvetést."

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://www.agroinform.com/gazdasag/elutasitottak-a-foldeladasi-tilalmat-celzo-nepszavazasi-kezdemenyezest-25490-001?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=HIRpromo&utm_content=25490

 

Forrás:

http://www.agroinform.com/

Kapcsolódó cikkek

Haljon, ami életképes

2015. október 14. 09:21
"Az Európai Unió Bizottsága a napokban jóváhagyta a 2014–2020 között Magyarországon megvalósuló Vidékfejlesztési Program tervezetét. Eurómilliárdokról van szó, melyek egy részét a magyar állam állja.

Lázár János: Magyarország agrárország maradt és ez előny

2015. október 14. 10:50
"Mi abban hiszünk, hogy Magyarország agrárország maradt, és ezt nem hátrányként, hanem előnyként kívánjuk a jövőben felfogni" - mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának ülésén.