Érdekvédelmi szervezet jön létre a kritikus munkavállalók védelmére

2020. február 25. 07:58
Egyre több techcégnél emelnek szót a munkáltatók amiért a vezetőség nem mozgósít elég energiát az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében. Ezért egy olyan szervezetet hoztak létre, amely a munkavállalóknak segít abban, hogy nyomást gyakoroljanak főnökeire a környezettudatosság jegyében.

A Facebook korábbi fenntarthatóságért felelős vezetője egy olyan szervezetet hozott létre, amely segítséget nyújt a nagyvállalatok alkalmazottainak nyomást gyakorolni főnökeikre annak érdekében, hogy nagyobb energiákat mozgósítsanak az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében – írja a Reuters.

Vállalatok százai kötelezték el magukat amellett, hogy működésük során visszaszorítják környezetszennyező tevékenységeiket – áll a 2015-ös párizsi klímaegyezményben. A kormányok célja, hogy 2 Celsius fok alá szorítsák le a globális felmelegedést.

A saját tevékenységén túlmenően azonban sok vállalat tartózkodik a globális katasztrófa elkerüléséhez szükséges szélesebb körű megoldások támogatásától

– mondta Bill Weihl, a ClimateVoice vezetője, aki korábban a Facebook, illetve a Google fenntarthatósági vezetőjeként tevékenykedett.

A tech cégek alkalmazottai kifogásolták, hogy felhőalapú szolgáltatásokat értékesítettek a Big Oil számára (világ hat-hét legnagyobb olaj- és gázipari társasága), valamint, hogy a vállalkozások vonakodnak bevetni lobbierejüket annak érdekében, hogy a jogszabályok betartására kötelezzék ezeket az óriáscégeket.

Amikor egy olyan kérdésről van szó, amely nagyon fontos a társadalom számára, ugyanakkor a nagyvállalatokat közvetlenül nem érinti, akkor nagyrészt csendben vannak

– mondta Weihl.

Érdekvédelmi szervezet jön létre a kritikus munkavállalók védelmére

Fotó: AFP

A ClimateVoice önkéntesek toborzásába kezdett. Weihl azt mondta, megkísérli megszervezni és fokozni az éghajlati aktivizmust a technológiai alkalmazottak körében, hogy a vezetőket nagyobb lobbitevékenységre ösztönözzék az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdésekben.

A munkavállalók az éghajlatváltozásról szóló vita kulcsszereplőivé váltak, különösen a legnagyobb technológiai vállalatoknál. A Microsoft és az Amazon ambiciózusabb emissziós célokat jelentett be, miután az alkalmazottak nyilvánossá tették aggodalmaikat.

A Google-től februárban távozó műszaki programmenedzser, Bruce Hahne nyilvánosan kritizálta a tech óriást, amiért megrendeléseket teljesített az energiaszektor számára a fosszilis tüzelőanyagok hatékonyabb előállítása érdekében.

Tűz miatt halnak meg emberek, a Google Cloud pedig benzinnel próbálja orvosolni a problémát azáltal, hogy kiszolgálja az energiaszektort

– mondta Hahne.

A Google-képviselőtől ez idáig nem érkezett válasz.

A ClimateVoice az Egyesült Államok kongresszusa helyett az USA állami és regionális szintű jogalkotási javaslatát kívánja támogatni.

A szervezet hasznos lehet abban, hogy a munkavállalók számára felsorolja azokat a politikai prioritásokat, amelyeket szóvá kell tenni a főnökeiknek. Továbbá segítséget nyújt azon munkavállalóknak, akik vezetői megtorlástól tartanak, ha rámutatnak arra, hogy munkáltatójuk nem tesz meg mindent a környezet védelme érdekében. Az alkalmazottak ezáltal kevéssé dolgoznának félelemben

– mondta Hahne a Reutersnek.

A ClimateVoice-nak olyan taktikai viselkedéskészleteket kell kidolgoznia, amelyeknek a segítségével jól együtt tudnak működni a szervezeti kultúrával, és biztonságosak

– tette hozzá Hahne.

vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Ezt kell tudni a versenytilalmi megállapodásról

2020. február 13. 07:31
Változik a versenytilalmi megállapodás szabályozása, mely területtel a 2019. évben a Kúria is foglalkozott (lsd. 1/2019. (V.20.)KMK vélemény). Érdemes így áttekinteni a versenytilalmi megállapodás megkötésével kapcsolatos legfontosabb (gyakran értelmezési problémákat is okozó) követelményeket:

5 fontos tudnivaló a szabadság kiadásáról

2019. július 10. 09:04
A nyári szabadságolások apropójaként összegyűjtöttünk néhány olyan speciális szabályt, amely tapasztalatok szerint a leggyakoribb félreértések forrásai.