Érik a magyar kukoricafajta Kirgizisztánban

2023. szeptember 06. 14:06
Magyar hibrideknek köszönhetően terem a kukorica Kirgizisztánban – írta közösségi oldalán Nagy István, agrárminiszter.
Érik a magyar kukoricafajta Kirgizisztánban
A Kirgizisztánban tartózkodó miniszter szerint a hazai nemesítők előtt nagyon komoly lehetőségek nyílnak Kuntu település térségében.
„A magyar vetőmag behozatal dinamikusan növekszik a közép-ázsiai országban és a magyar nemesítések regisztrációja is szépen bővül” – tette hozzá.
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

A jövőben is számíthatnak a kormány támogatására a magyar borászok

2023. november 13. 15:42
A szőlő-és borágazat helyzetéről, az új borjogi szabályokról és a szőlészeket és a borászokat érintő agrártámogatási pályázatokról tartott előadást Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Soltvadkerten, a XIV. Márton-napi újbor ünnep alkalmából rendezett eseményen nov.11.-én, szombaton.

Ismét dübörgött a padló a Legyél Te is agrárgépész! Országos Bajnokság döntőjén

2023. február 21. 10:27
A versenyben résztvevő gyerekekkel igyekeznek megismertetni és megszerettetni az agrárgépész hivatást.
 
Három év kihagyás után végre ismét személyes jelenlét mellett kerülhetett megrendezésre a Legyél Te is agrárgépész! Országos Bajnokság döntője, melynek a Magyar Agrár – és Élettudományi Egyetem Tudástranszfer Központja és a Magyar Eszköz – és Gépfejlődéstörténeti Múzeum adott otthont Gödöllőn.
 
A Mezőgazdasági Eszköz – és Gépforgalmazók Országos Szövetsége által rendezett Bajnokság az idei tanévben is két kategóriában várta a versenyre jelentkező diákokat: a Junior Bajnokságban a 9. és 10. évfolyamos, míg az Országos Bajnokságban a felsőbb évfolyamos diákok mérték össze tudásukat. A két kategóriában összesen 30 csapat indult el: a JUNIOR Bajnokságra 14, míg az Országos Bajnokságra 16 csapat jelentkezett.