Európa vesztésre áll a koronavírus elleni harcban – Mi lesz a magyar gazdasággal?

2020. október 19. 10:23
Egyre kevésbé lehet nyomon követni a koronavírus terjedését, ami már egyre több korlátozó intézkedést váltott ki Európában. Mi lesz a kontinenssel a második hullámban? Mi a baj a magyar járványügyi statisztikákkal? Mekkora lehet valójában a magyar járvány? Milyen lépések várhatóak itthon? Mi lesz a magyar gazdasággal?
Európa vesztésre áll a koronavírus elleni harcban – Mi lesz a magyar gazdasággal?

Magyarország szem elől tévesztette a koronavírus-járvány terjedését, így a napi esetszámok alapján leginkább csak a sötétben tapogatózunk. Néhány részadatból azonban a járvány gyors felfutására következtethetünk, és a helyzet az egész kontinensen hasonló. A járvány olyan kiterjedté vált, hogy a szelektív védekezés a vártnál nagyobb járványhullámot eredményezett Európában. A Portfolio Makro Podcastjéből megtudhatjátok, elbukta-e Európa az enyhe korlátozó intézkedések lehetőségét, és azt is, hogy a magyar gazdaság mekkora visszaesésre számíthat. Madár Istvánnal, a Portfolio makro rovatának vezetőjével és Hornyák Jocival, a Portfolio elemzőjével beszélget Orosz Márton, a lap szerkesztője.

A közel 42 perces beszélgetés meghallgatható itt 
 
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201019/europa-vesztesre-all-a-koronavirus-elleni-harcban-mi-lesz-a-magyar-gazdasaggal-453430

Kapcsolódó cikkek

Célegyenesbe fordulnak a KAP-reform tárgyalások Brüsszelben

2021. március 26. 07:43
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács március 22-23-i brüsszeli ülésén az uniós mezőgazdasági miniszterek intenzív egyeztetéseket folytattak a Közös Agrárpolitika reformjáról. A 2023-tól induló új Közös Agrárpolitika előkészítése sorsdöntő szakaszához érkezett. A magyar kormány továbbra is mindent megtesz azért, hogy stabil kereteket biztosítson a magyar agrárium és a magyar gazdák számára.

Emiatt van ennyire sok hiánybeteg itthon: pedig könnyen elkerülhető lenne a baj

2021. október 18. 08:50
A mindennapos zöldség- és gyümölcsfogyasztás minden korosztály számára különösen fontos, arról nem is beszélve, hogy az őszi, téli időszakban kiemelten hangsúlyos a szervezetünk vitamin- és ásványianyag-ellátottsága, az immunrendszerünk megfelelő felkészítése a téli, influenzás, vírusos időszakra. Ilyenkor is a rendelkezésünkre állnak friss, elvermelt vagy eltett zöldség- és gyümölcsfélék, amelyekből kedvünkre válogathatunk. A hazai zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítésére jött létre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nevelő programja, az Európai Friss Csapat program, melynek az az egyik célja, hogy a lakosságot ösztönözzék, különös tekintettel a fiatal korosztályra és a szülőkre, a minél több egészséges friss gyümölcs és zöldség fogyasztására. A NAK országos elnökével, Győrffy Balázzsal beszélgettünk minderről.