Európa vesztésre áll a koronavírus elleni harcban – Mi lesz a magyar gazdasággal?

2020. október 19. 10:23
Egyre kevésbé lehet nyomon követni a koronavírus terjedését, ami már egyre több korlátozó intézkedést váltott ki Európában. Mi lesz a kontinenssel a második hullámban? Mi a baj a magyar járványügyi statisztikákkal? Mekkora lehet valójában a magyar járvány? Milyen lépések várhatóak itthon? Mi lesz a magyar gazdasággal?
Európa vesztésre áll a koronavírus elleni harcban – Mi lesz a magyar gazdasággal?

Magyarország szem elől tévesztette a koronavírus-járvány terjedését, így a napi esetszámok alapján leginkább csak a sötétben tapogatózunk. Néhány részadatból azonban a járvány gyors felfutására következtethetünk, és a helyzet az egész kontinensen hasonló. A járvány olyan kiterjedté vált, hogy a szelektív védekezés a vártnál nagyobb járványhullámot eredményezett Európában. A Portfolio Makro Podcastjéből megtudhatjátok, elbukta-e Európa az enyhe korlátozó intézkedések lehetőségét, és azt is, hogy a magyar gazdaság mekkora visszaesésre számíthat. Madár Istvánnal, a Portfolio makro rovatának vezetőjével és Hornyák Jocival, a Portfolio elemzőjével beszélget Orosz Márton, a lap szerkesztője.

A közel 42 perces beszélgetés meghallgatható itt 
 
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201019/europa-vesztesre-all-a-koronavirus-elleni-harcban-mi-lesz-a-magyar-gazdasaggal-453430

Kapcsolódó cikkek

Fizetéstől fizetésig élnek a magyarok

2021. augusztus 25. 09:02
„Hónap vége jelenség”

Az állattenyésztés a hazai agrárium egyik alappillére

2021. július 16. 08:13
Az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatnak köszönhetően Fejér megyében mindeddig 25 gazdálkodó 9 milliárd forint támogatási összegben részesült – közölte Nagy István agrárminiszter a támogatói okiratok átadási ünnepségén, csütörtökön, Móron.