Európa vesztésre áll a koronavírus elleni harcban – Mi lesz a magyar gazdasággal?

2020. október 19. 10:23
Egyre kevésbé lehet nyomon követni a koronavírus terjedését, ami már egyre több korlátozó intézkedést váltott ki Európában. Mi lesz a kontinenssel a második hullámban? Mi a baj a magyar járványügyi statisztikákkal? Mekkora lehet valójában a magyar járvány? Milyen lépések várhatóak itthon? Mi lesz a magyar gazdasággal?
Európa vesztésre áll a koronavírus elleni harcban – Mi lesz a magyar gazdasággal?

Magyarország szem elől tévesztette a koronavírus-járvány terjedését, így a napi esetszámok alapján leginkább csak a sötétben tapogatózunk. Néhány részadatból azonban a járvány gyors felfutására következtethetünk, és a helyzet az egész kontinensen hasonló. A járvány olyan kiterjedté vált, hogy a szelektív védekezés a vártnál nagyobb járványhullámot eredményezett Európában. A Portfolio Makro Podcastjéből megtudhatjátok, elbukta-e Európa az enyhe korlátozó intézkedések lehetőségét, és azt is, hogy a magyar gazdaság mekkora visszaesésre számíthat. Madár Istvánnal, a Portfolio makro rovatának vezetőjével és Hornyák Jocival, a Portfolio elemzőjével beszélget Orosz Márton, a lap szerkesztője.

A közel 42 perces beszélgetés meghallgatható itt 
 
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201019/europa-vesztesre-all-a-koronavirus-elleni-harcban-mi-lesz-a-magyar-gazdasaggal-453430

Kapcsolódó cikkek

Többéves bérmegállapodást szeretnének a felek

2018. november 21. 11:41
A következő két vagy három évre állapodna meg a munkaadói és a munkavállalói oldal a minimálbér és a garantált bérminimum emelésének üteméről - írta szerdai számában a Magyar Idők. 

A gazdaságvédelmi akcióterv főbb pontjai

2020. április 08. 07:55
Az euróválság és a migránsválság után most egy vírusválság idejét éljük. Az új gazdaságvédelmi akcióterv nem növeli a kitettségünket, a saját problémánkat magunk akarjuk megoldani.