Evett már Ön füstölt dinnyét?

2018. augusztus 14. 08:30
Will Horowitz, New York-i séf különleges étellel, sóban szárított, füstölt görögdinnyével kápráztatja el vendégeit a Ducks Eatery étteremben. Az étel külsőre teljesen úgy néz ki, mint a marhasteak vagy füstölt sonka, íze azonban semmihez sem fogható.
Will Horowitz által fémjelzett étterem füstölt húsételeiről híres, és a vegetáriánus, valamint a vegán vendégek számára is szeretett volna valami különlegeset nyújtani.

 

Elmondása szerint az ételt ugyanúgy kell előkészíteni és elkészíteni, mint a füstölt sonkát. A meghámozott dinnyét 4-6 napig koriándert, sót és oregánót, valamint tölgyfahamut tartalmazó oldatban áztatja. A dinnye a sós oldattól elveszti víztartalma nagy részét. Ezt követően fél napig füstülő sütőben (smoker) füstöli. A fahamutól a gyümölcshús szerkezete puha, bőrszerű lesz. Beirdalás után olívaolajból, rozmaringból készült saját, titkos páclével serpenyőben párolja.

Egy füstölt-pácolt görögdinnye 4-5 főnek elegendő étel, az étteremben 75 dollárért kínálják.

Herrine Ro, a Food Insider gaszto-újságírója szerint külsőre úgy néz ki, mint egy nagyon nyers bélszín. Íze a füstölt húséra emlékeztet, de emellett savanykás és édes is. Állaga ruganyos, a felszínén karamellizálódott, kissé ropogós réteggel. Akár egy vegán steak!

A Food Insider videóját itt tekintheti meg.

Forrás: 
Food Insider / magyarmezogazdasag.hu
 
 

Kapcsolódó cikkek

Belvízkárok kezelése

2016. március 07. 08:26
A szokatlanul enyhe tél és a hosszan tartó esőzések miatt ismét jelentős károkat okozhat a belvíz a mezőgazdaságban. A talajok vízzel telítettek, illetve a belvízzel borított területek nagysága országosan növekszik, amelyek elsősorban az őszi vetésű növényeket károsíthatják, hosszú távon viszont a tavaszi magágyelőkészítést is veszélyeztethetik. Az érintett termelők az agrárkár-enyhítési rendszerben jelenthetik be esetleges belvízkáraikat, ezért érdemes felkeresni falugazdászainkat.

A Klik rászállt a Teleki Blankára - Nyomozást kér egy fideszes

2016. február 17. 11:50
Levélben szólította fel a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját a Klebelsberg-központ tankerületi vezetője, hogy számoljon be: milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülőket a lázadó miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről - derült ki tegnap a nol.hu cikkéből. A feljelentéseiről ismert magánszemély, Tényi István bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen hivatali visszaélés gyanújával.