Evett már Ön füstölt dinnyét?

2018. augusztus 14. 08:30
Will Horowitz, New York-i séf különleges étellel, sóban szárított, füstölt görögdinnyével kápráztatja el vendégeit a Ducks Eatery étteremben. Az étel külsőre teljesen úgy néz ki, mint a marhasteak vagy füstölt sonka, íze azonban semmihez sem fogható.
Will Horowitz által fémjelzett étterem füstölt húsételeiről híres, és a vegetáriánus, valamint a vegán vendégek számára is szeretett volna valami különlegeset nyújtani.

 

Elmondása szerint az ételt ugyanúgy kell előkészíteni és elkészíteni, mint a füstölt sonkát. A meghámozott dinnyét 4-6 napig koriándert, sót és oregánót, valamint tölgyfahamut tartalmazó oldatban áztatja. A dinnye a sós oldattól elveszti víztartalma nagy részét. Ezt követően fél napig füstülő sütőben (smoker) füstöli. A fahamutól a gyümölcshús szerkezete puha, bőrszerű lesz. Beirdalás után olívaolajból, rozmaringból készült saját, titkos páclével serpenyőben párolja.

Egy füstölt-pácolt görögdinnye 4-5 főnek elegendő étel, az étteremben 75 dollárért kínálják.

Herrine Ro, a Food Insider gaszto-újságírója szerint külsőre úgy néz ki, mint egy nagyon nyers bélszín. Íze a füstölt húséra emlékeztet, de emellett savanykás és édes is. Állaga ruganyos, a felszínén karamellizálódott, kissé ropogós réteggel. Akár egy vegán steak!

A Food Insider videóját itt tekintheti meg.

Forrás: 
Food Insider / magyarmezogazdasag.hu
 
 

Kapcsolódó cikkek

A halász nem halászhat, a pecás nem adhat el halat

2016. március 11. 08:06
Tilos a kereskedelmi halászat a természetes vizeken az év elejétől a törvény erejénél fogva. Utánaérdeklődtünk, megyénkben mit gondolnak a módosításról.

A pénzügyes háromszor annyit, a szociális munkás még annyit se kap, mint egy átlag nyugdíjas

2018. július 11. 07:42
Bár a Magyar Államkincstár nem közöl hivatalos adatokat a nyugellátásról, az mfor.hu összehasonlította az átlagnyugdíjat és a KSH adatai szerinti átlagbéreket - írják.