Herendi porcelán kiállítás a bajnai kastélyban

2023. március 27. 14:49
Herendi porcelán kiállítás nyílt Bajnán, a Sándor-Metternich-kastélyban, „Lendület és ragyogás” címmel.
A Herendi szinte elképzelhetetlen termékválasztékából, 16 ezer fehér forma és 4 ezer Herendi minta közül, a kastélyban egy különleges válogatás látható a kiállítás keretein belül. Terítékre kerül a főurak porcelánkészlete, amelyek mellett megférnek a különböző mintájú, festett lovak is, az „Ördöglovas” Sándor Móricnak, a kastély egykori urának emlékét idézve - közölte a porcelánmanufaktúra.
Herendi porcelán kiállítás a bajnai kastélyban
A különböző mintájú, festett lovak az „Ördöglovas” Sándor Móricnak, a kastély egykori urának idéznek emlékét
 
A ház úrnőjére, Paulina grófnéra - aki korának egyik divatdiktátorának számított -, pedig Herendi mintával, kézzel festett selyem shantung ruhával emlékeznek a női szárnyban.
 
herendiporcelan
A ház úrnőjére, Paulina grófnéra Herendi mintával, kézzel festett ruhával emlékeznek
 
A kiállítás egyik fő attrakciója egy 9 darab különleges díszvázából álló gúla, mely reprezentálja a manufaktúra alkotóinak mesterségbeli tudását egy-egy bravúros alkotáson keresztül.
 
Az ünnepélyes megnyitón köszöntő beszédet mondott Sztojanovits Kristóf, a NÖF főosztályvezetője és Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. A tárlatot Dallos Gyula miniszteri biztos nyitotta meg. A megnyitót megtisztelte jelenlétével Chile magyarországi nagykövete is. A kiállítás egészen június 25-ig tekinthető meg a kastélyban.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Stratégiai megállapodást kötött a China Media Group és az MTÜ

2024. május 10. 18:00
Együttműködési megállapodást kötött a China Media Group és a Magyar Turisztikai Ügynökség. A China Media Group a világ egyik legnagyobb médiaszervezeteként felbecsülhetetlen stratégiai partner, így a megállapodás tovább erősítheti Magyarország pozícióit a világ egyik legfontosabb küldőpiacán.
 

Nárciszpompa a Budai Arborétumban

2023. április 18. 09:22
A nárcisz népszerű hagymás növény, virágai többnyire fehér, világos- és narancssárga színekben pompáznak. Fajtái 12 csoportba (divízióba) sorolhatók, a sárga trombitanárciszok már március közepén nyílnak. Ültethetők kertekbe, termeszthetők és hajtathatók vágott virágként, az apróbb termetűek pedig sziklakertben vagy balkonládában is jól mutatnak.