Fazekas Sándor a VHT-val egyeztetett

2016. április 11. 08:52
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Németh Antallal, a Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnökével és Menczel Lászlónéval, a szervezet titkárával folytatott szakmai egyeztetést. 

A VHT képviselői jelezték, hogy amióta a kormány bevezette a sertéshúsokra az öt százalékra csökkentett áfakulcsot, érezhetően megnőtt a kereslet a sertéshúsok iránt. Ennek eredményeképpen folyamatosan nő a sertéshús fogyasztás, továbbá a tapasztalatok alapján minden áruházláncnál megfigyelhetően csökkentek az árak.

Fazekas Sándor jelezte, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri a magyar piacra kerülő spanyol import sertéshús problémakörét.

A megbeszélésen mindkét fél hangsúlyozta, hogy nagyon jók a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy tapasztalatai; az FM további népszerűsítő és fogyasztásnövelő kampányokat fog indítani. Egyetértettek abban is, hogy a kiváló minőségű sertéshúsnak még nagyobb szerepet kell szánni a közétkeztetésben is.

Az egyeztetésen elhangzottak alapján az FM vállalja annak átgondolását is, hogy miképpen lehetne fejleszteni a sertéságazatban dolgozó munkavállalók képzési rendszerét, szakmai ismereteik megszerzésének lehetőségeit.

(FM Sajtóiroda)

Kapcsolódó cikkek

Megegyeztek a lovagrendek: az erdélyi párlat is lehet pálinka

2018. január 23. 11:23
Nem teszik ma lehetővé az uniós előírások, hogy az Erdélyben előállított párlatok címkéin is használni lehessen a pálinka megnevezést. A napokban Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter bejelentette, hogy Magyarország az erdélyi névhasználatra jogi megoldásokat keres. A Magyar Pálinka Lovagrend decemberben megállapodott az erdélyivel arról, hogy a köznapi szóhasználatban használható legyen a pálinka megnevezés Erdélyben is, és mindkét lovagrend tagjai betartják a pálinkával kapcsolatos, mindenkor érvényes törvényi előírásokat.

Ha állást keresel...

2018. január 09. 11:00
Ha állást keresel, mennyire fontos, hogy működik-e szakszervezet a vállalatnál? Lehet, hogy többet kellene, hogy számítson – avagy hogyan válasszuk ki a megfelelő munkahelyet?