Fekete-Győr András dobta az első füstgránátot a rendőrökre

2018. december 14. 08:11
A Momentum elnöke nem bánta meg tettét, el is dicsekedett vele az ellenzéki sajtónak

A Kossuth térre csütörtökön visszatérő tüntetők ismét erőszakosan léptek fel. A randalírozó tömegben több ellenzéki politikus is ott volt, közülük a Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András volt az, aki bedobta az első füstgránátot a rendőrök közé.

Fekete Győr a hvg.hu-nak nyilatkozva elismerte tettét, de nem bánja, mert a füstgránát nem ártalmas, és akkora düh van az emberekben, hogy vannak eszközök, amelyekkel élni kell.

Donáth Annát, a Momentum alelnökét elvitték a rendőrök, miután meggyújtott, majd a magasba emelt egy füstgránátot.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

A szakszervezeti elnök szerint csak egy feltétel hiányzik a sztrájkhoz

2019. január 11. 10:07
Noha a túlóra törvény ellen vonult utcára több szakszervezet, korábban is olyan kollektív szerződéseket kötöttek nagy cégekkel, amik maximálisan kiaknázták az egy évben elrendelhető túlórák számát. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének vezetője nem tartja hitelesnek a sztrájkokat, mert azok nélkülöznek mindennemű egyenes és tiszta megfogalmazást, célkitűzést. Bubenkó Csaba a Hír TV–nek azt mondta, nem egy szakszervezet, hanem a munkavállaló sztrájkol, ha pedig erre a dolgozóknak nincs igénye, onnantól kezdve nem lehet komolyan venni az ilyesfajta akciókat.

A munkaidőszervezés új szabályai a Munka Törvénykönyvében

2019. január 14. 08:11
2019. január 1-től több ponton változtak (2018. évi CXVI. törvénnyel) a munkaidőre és pihenőidőre vonatkozó rendelkezések a Munka Törvénykönyvében. dr. Czuglerné dr. Ivány Judit írása abban ad segítséget, hogy hogyan értelmezzük és alkalmazzuk az új szabályokat.