Feldman Zsolt a tatár-magyar agrárkapcsolatokról tárgyalt

2016. június 14. 08:50
Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Tatár Köztársaságot képviselő Zabbarov Marat Azatovics, miniszterhelyettessel tárgyalt hétfőn, Budapesten.

A földművelésügyi tárca helyettes államtitkára a kétoldalú megbeszélésen kiemelte: Magyarország és a Tatár Köztársaság közötti kapcsolatok kedvezően alakulnak, hazánkat és a tagköztársaságot nemcsak gazdasági, de kulturális közös alkotó munka is összefűzi.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

 

A felek hangsúlyozták, hogy a két ország között már létrejött agrárgazdasági kapcsolatok sikeresek, ezért reményüket fejezték ki, hogy a jövőben új területeken is megállapodások születhetnek a magyar agrárvállalkozások egyre jelentősebb bevonásával.

A megbeszélésen a tatár fél kiemelten érdeklődött a fiatal mezőgazdasági termelők támogatásának lehetőségeiről Magyarországon.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

 

Feldman Zsolt tájékoztatást adott az Európai Unió Közös Agrárpolitikáján belül megvalósuló támogatási forrásokról, valamint arról is, hogy a magyar kormány milyen lehetőségekkel tudja helyzetbe hozni a fiatal gazdákat a vidékfejlesztési pályázatok kiírásakor.

A tatár fél elmondta: elsősorban a zöldség- és gyümölcstermesztés, valamint feldolgozóipar területén valósulhat meg együttműködés. Jelezték: a tatár vállalkozások a technológiák tervezésében, telepítésében érdekeltek, ebben számítanak a magyar partnerek segítségére.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

 

Feldman Zsolt együttműködésről biztosította tárgyalópartnerét, továbbá megerősítette: a magyar Eximbank több partnerországban megvalósított, vagy tárgyalásokat folytat a mezőgazdasági projektek támogatását is finanszírozó együttműködésekről.

Az Oroszországi Föderáció Tatár Köztársaságának delegációja a Magyar Nemzeti Kereskedőház szervezésében látogatott Magyarországra.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a magyar román agrárkapcsolatok fejlesztésében

2017. március 14. 09:24
A magyar-román élelmiszergazdasági kapcsolatok fejlesztésében számos kiaknázatlan lehetőség rejlik – mondta Feldman Zsolt az Országos Takarékpénztár (OTP Bank) Befektetői konferenciáján, Budapesten.

Jogszabályok érthetően

2017. március 17. 10:27
A Magyar Közlöny március 6. és március 12. között megjelent számaiban található, az agrárgazdálkodást érintő jogszabályok
A 10. heti összefoglalónkat itt olvashatja.