Felkészült az erdőgazdaság a hideg télre

2020. november 25. 09:45
Az enyhe őszies, sáros idő után hirtelen beköszöntött a hideg és a fagy. A változó időjárástól függetlenül biztonsággal ki tudjuk szolgálni a lakosságot és a partnereinket, sőt a legtöbb erdészetnél még száraz tüzelőanyag is van készleten - mondta Zay Zsolt, az EGERERDŐ Zrt. kereskedelmi vezetője.
Felkészült az erdőgazdaság a hideg télre

Az erdőgazdaság már tavasszal is javasolta, hogy a tűzifát több ok miatt is érdemes minél előbb beszerezni. A korai felfűrészelés és hasítás, illetve a fedett helyen történő tárolás, szárítás nagy mértékben befolyásolja, hogy hány köbméter fát kell majd eltüzelni télen, hiszen a fa nedvességtartalmának csökkentésével arányosan, kisebb mennyiségű tüzelőre lesz majd szükség az otthon melegének biztosításához.

 

Emellett jól tudjuk, hogy vannak olyan vevők, akik az utolsó pillanatra hagyják a tűzifa vásárlást - egészíti ki Zay Zsolt - de ők is megnyugodhatnak, hiszen a kopogtató téli idő, nem ér felkészületlenül bennünket.

 

Az egri tűzifaudvar és a gyöngyösi rakodó telephelyek nagy készlettel, több fafajból készült választékkal (darabolt és hasított tűzifa) várják a későn "ébredő" vevőket, ahol még a kiszállítás szervezésében is segítenek kollégáink.

Az őszi, sáros időszakban, helyenként nehézségekbe ütközött a méteres tűzifa kiszállítása, mely a vidéki lakosság másik kedvelt tüzelőanyaga. Ahol volt lehetőség, időjárás biztos utak mellé készletezték be erdészeteink a méteres tüzelőt, hogy bármilyen időjárási körülmények között ki tudják szolgálni a jelentkező lakossági igényeket.

 

A lakosság mellett az aprítékkal fűtő kórházak, közintézmények és egyéb partnerek szállítmányaiban sincs fennakadás, hiszen telephelyeinken betárolva, rendelkezünk ezen partnereink biztonságos kiszolgálásához szükséges alapanyag készletekkel is.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. / fataj.hu

 

Kapcsolódó cikkek

EU Erdészeti Stratégia újabb elutasítása

2021. szeptember 13. 08:23
2021. augusztus 26-án  Julia Klöckner német és Elisabeth Köstinger osztrák szövetségi agrárminiszter a rajna-pfalzi Oberhausenben közös nyilatkozatot  írt alá, amelyben határozottan elutasítják az Európai Bizottság Erdészeti Stratégiájával kapcsolatos javaslatait.

18 titkos és érintetlen erdő Magyarországon, amit csak kevesen ismernek

2020. július 03. 07:39
A többnapos pihenés helyet egyre többen döntenek úgy, hogy a szabadságukat vagy szimplán csak a hétvégét, szeretnék aktívan eltölteni. Az, hogy merre indulunk sok dologtól függ. Vannak, akik a legközelebbi erdőt célozzák meg, de vannak, akiket a több órás utazás sem riaszt, ha csodás környezetben szeretnének túrázni. Cikkünkben most azoknak szeretnénk segíteni, akik szeretnék felfedezni Magyarország rejtett kincseit. Összegyűjtöttük a legszebb, rejtett magyar erdőket, hogy mindig legyen valamilyen különleges, nem hétköznapi úti cél a tarsolyunkban. Mutatjuk, hová érdemes mindenképpen ellátogatni idén!