Felkészült az erdőgazdaság a hideg télre

2020. november 25. 09:45
Az enyhe őszies, sáros idő után hirtelen beköszöntött a hideg és a fagy. A változó időjárástól függetlenül biztonsággal ki tudjuk szolgálni a lakosságot és a partnereinket, sőt a legtöbb erdészetnél még száraz tüzelőanyag is van készleten - mondta Zay Zsolt, az EGERERDŐ Zrt. kereskedelmi vezetője.
Felkészült az erdőgazdaság a hideg télre

Az erdőgazdaság már tavasszal is javasolta, hogy a tűzifát több ok miatt is érdemes minél előbb beszerezni. A korai felfűrészelés és hasítás, illetve a fedett helyen történő tárolás, szárítás nagy mértékben befolyásolja, hogy hány köbméter fát kell majd eltüzelni télen, hiszen a fa nedvességtartalmának csökkentésével arányosan, kisebb mennyiségű tüzelőre lesz majd szükség az otthon melegének biztosításához.

 

Emellett jól tudjuk, hogy vannak olyan vevők, akik az utolsó pillanatra hagyják a tűzifa vásárlást - egészíti ki Zay Zsolt - de ők is megnyugodhatnak, hiszen a kopogtató téli idő, nem ér felkészületlenül bennünket.

 

Az egri tűzifaudvar és a gyöngyösi rakodó telephelyek nagy készlettel, több fafajból készült választékkal (darabolt és hasított tűzifa) várják a későn "ébredő" vevőket, ahol még a kiszállítás szervezésében is segítenek kollégáink.

Az őszi, sáros időszakban, helyenként nehézségekbe ütközött a méteres tűzifa kiszállítása, mely a vidéki lakosság másik kedvelt tüzelőanyaga. Ahol volt lehetőség, időjárás biztos utak mellé készletezték be erdészeteink a méteres tüzelőt, hogy bármilyen időjárási körülmények között ki tudják szolgálni a jelentkező lakossági igényeket.

 

A lakosság mellett az aprítékkal fűtő kórházak, közintézmények és egyéb partnerek szállítmányaiban sincs fennakadás, hiszen telephelyeinken betárolva, rendelkezünk ezen partnereink biztonságos kiszolgálásához szükséges alapanyag készletekkel is.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. / fataj.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Kérdőív az erdészeti szakszemélyzetnek

2018. november 09. 08:06
A szakemberek tapasztalataiknak és javaslataiknak is hangot adhatnak a felmérésben.

A klímaváltozás gyakorlati megoldások kidolgozását igényli

2020. február 18. 08:35
Változik a klíma, és azzal együtt alakulnak át a környezeti, gazdasági és társadalmi kihívások, mindezek pedig szükségessé teszik a gyakorlati megoldások kidolgozását - mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn a Változó világunk kihívásai című kiállítás és konferencia megnyitóján, Budapesten.