Felkészült az erdőgazdaság a hideg télre

2020. november 25. 09:45
Az enyhe őszies, sáros idő után hirtelen beköszöntött a hideg és a fagy. A változó időjárástól függetlenül biztonsággal ki tudjuk szolgálni a lakosságot és a partnereinket, sőt a legtöbb erdészetnél még száraz tüzelőanyag is van készleten - mondta Zay Zsolt, az EGERERDŐ Zrt. kereskedelmi vezetője.
Felkészült az erdőgazdaság a hideg télre

Az erdőgazdaság már tavasszal is javasolta, hogy a tűzifát több ok miatt is érdemes minél előbb beszerezni. A korai felfűrészelés és hasítás, illetve a fedett helyen történő tárolás, szárítás nagy mértékben befolyásolja, hogy hány köbméter fát kell majd eltüzelni télen, hiszen a fa nedvességtartalmának csökkentésével arányosan, kisebb mennyiségű tüzelőre lesz majd szükség az otthon melegének biztosításához.

 

Emellett jól tudjuk, hogy vannak olyan vevők, akik az utolsó pillanatra hagyják a tűzifa vásárlást - egészíti ki Zay Zsolt - de ők is megnyugodhatnak, hiszen a kopogtató téli idő, nem ér felkészületlenül bennünket.

 

Az egri tűzifaudvar és a gyöngyösi rakodó telephelyek nagy készlettel, több fafajból készült választékkal (darabolt és hasított tűzifa) várják a későn "ébredő" vevőket, ahol még a kiszállítás szervezésében is segítenek kollégáink.

Az őszi, sáros időszakban, helyenként nehézségekbe ütközött a méteres tűzifa kiszállítása, mely a vidéki lakosság másik kedvelt tüzelőanyaga. Ahol volt lehetőség, időjárás biztos utak mellé készletezték be erdészeteink a méteres tüzelőt, hogy bármilyen időjárási körülmények között ki tudják szolgálni a jelentkező lakossági igényeket.

 

A lakosság mellett az aprítékkal fűtő kórházak, közintézmények és egyéb partnerek szállítmányaiban sincs fennakadás, hiszen telephelyeinken betárolva, rendelkezünk ezen partnereink biztonságos kiszolgálásához szükséges alapanyag készletekkel is.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. / fataj.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Újraindítási Gyorskölcsön - erdőgazdálkodók javára is

2021. március 03. 09:06
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezi a kormányzatnál, hogy a pandémiás korlátozások miatt nehéz helyzetbe került beszállítók, továbbá az erdőgazdálkodók is részt vehessenek a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogramban.

Gyönyörű látvány a vándorló szürkemarhagulya a Hortobágyon

2020. április 29. 08:35
Az állatok a szikes puszták és más füves élőhelyek természetvédelmi kezelésében fontos szerepet játszanak.