Felkészült az erdőgazdaság a hideg télre

2020. november 25. 09:45
Az enyhe őszies, sáros idő után hirtelen beköszöntött a hideg és a fagy. A változó időjárástól függetlenül biztonsággal ki tudjuk szolgálni a lakosságot és a partnereinket, sőt a legtöbb erdészetnél még száraz tüzelőanyag is van készleten - mondta Zay Zsolt, az EGERERDŐ Zrt. kereskedelmi vezetője.
Felkészült az erdőgazdaság a hideg télre

Az erdőgazdaság már tavasszal is javasolta, hogy a tűzifát több ok miatt is érdemes minél előbb beszerezni. A korai felfűrészelés és hasítás, illetve a fedett helyen történő tárolás, szárítás nagy mértékben befolyásolja, hogy hány köbméter fát kell majd eltüzelni télen, hiszen a fa nedvességtartalmának csökkentésével arányosan, kisebb mennyiségű tüzelőre lesz majd szükség az otthon melegének biztosításához.

 

Emellett jól tudjuk, hogy vannak olyan vevők, akik az utolsó pillanatra hagyják a tűzifa vásárlást - egészíti ki Zay Zsolt - de ők is megnyugodhatnak, hiszen a kopogtató téli idő, nem ér felkészületlenül bennünket.

 

Az egri tűzifaudvar és a gyöngyösi rakodó telephelyek nagy készlettel, több fafajból készült választékkal (darabolt és hasított tűzifa) várják a későn "ébredő" vevőket, ahol még a kiszállítás szervezésében is segítenek kollégáink.

Az őszi, sáros időszakban, helyenként nehézségekbe ütközött a méteres tűzifa kiszállítása, mely a vidéki lakosság másik kedvelt tüzelőanyaga. Ahol volt lehetőség, időjárás biztos utak mellé készletezték be erdészeteink a méteres tüzelőt, hogy bármilyen időjárási körülmények között ki tudják szolgálni a jelentkező lakossági igényeket.

 

A lakosság mellett az aprítékkal fűtő kórházak, közintézmények és egyéb partnerek szállítmányaiban sincs fennakadás, hiszen telephelyeinken betárolva, rendelkezünk ezen partnereink biztonságos kiszolgálásához szükséges alapanyag készletekkel is.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. / fataj.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Ukrán fatermékeket ellenőrzött a magyar hatóság: lesújtó eredmények születtek

2020. szeptember 29. 09:14
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR részlege a hatósági tapasztalatok alapján kiemelt figyelmet fordít a harmadik országokból, főként az Ukrajnából importáló piaci szereplők ellenőrzésére is. A körükben a nyár folyamán végzett vizsgálatok súlyos hiányosságokat tártak fel, melyeknek összesen több millió forint bírság és sok esetben a tevékenység gyakorlásától való eltiltás lett az eredménye.

Május 10-től a Föld tartalékait pusztítja Európa

2019. május 10. 09:24
Ha az egész világ úgy élne, mint hazánkban, akkor több mint kettő Földre lenne szükségünk.