FÉT alakuló ülés

2020. február 13. 14:46
2020. február 11-én megtartotta alakuló ülését a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács, amely tripartit rendszerben működő fővárosi szintű konzultációs fórum.

A munkavállalói oldalon helyet foglal az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája, a Magyar Szakszervezeti Szövetség, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma.

A munkaadók oldalát az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége, Ipartestületek Országos Szövetsége, Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége, Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége alkotják.


Szentirmai Judit, az ülés levezető elnöke a napirend elfogadását megelőzően tájékoztatta a megjelenteket arról, hogy a munkacsoportok tekintetében a felek között nem született konszenzus, így ez a kérdés lekerül az alakuló ülés napirendjéről.
Elsőként Karácsony Gergely főpolgármester köszöntötte a FŐÉT résztvevőit és kifejezte abbéli reményét, hogy a fórum a jövőben nagyban hozzá tud járulni a Főváros fejlődéséhez.


A munkavállalói oldal soros elnöke, Kordás László üdvözlő beszédében hangsúlyozta, hogy a megalakuló fórum akkor fogja betölteni a küldetését, ha a résztvevőknek sikerül tartalommal megtölteni a működését.

Dr. Rolek Ferenc, a munkaadói oldal soros elnöke köszöntőjében kiemelte a kezdetektől való együttgondolkodás fontosságát, és a gazdaság képviselőinek Budapest fejlődésében betöltött kiemelt szerepét. Ezt követően a FŐÉT Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes előterjesztésében elfogadta ügyrendjét, amely a jövőbeni működés kereteit fogja meghatározni.

Szentirmai Judit levezető elnök az ülés végén bejelentette, hogy a következő plenáris ülésre előreláthatólag 2020. február 20-án kerül sor, amelynek napirendjén várhatóan szerepelni fog a Főváros 2020. évi költségvetéséről való konzultáció.

be-

(A fórum a  tavalyi év decemberében elfogadott 47/2019. (XII. 19.) számú Főv. Kgy. rendelet alapján alakult meg.)

Kapcsolódó cikkek

A VOSZ támogatja a járulékcsökkentési elképzeléseket

2016. augusztus 16. 08:11
„A vállalkozók folyamatosan súlyos munkaerőhiánnyal küzdenek” A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatja Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter járulékcsökkentési javaslatát - közölte az érdekképviselet hétfőn az MTI-vel.
 

SMS-ben jeleztem, hogy csúsztatnék aznap

2016. szeptember 27. 08:30
Olyan kérdésem, hogy a múlt héten szombaton benn voltam túlórán, a következő héten nem mentem be, kedden reggel írtam sms -t a műszakvezetőmnek, hogy nem tudok bemenni és csúsztatnám a múlt heti túlórámat. Mire ő egyből beírta aznapra az igazolatlanomat, ami bónuszok és cafetéria megvonással jár. Tehát 1 túlórám van, és pár nap szabadságom, de mégis igazolatlan napot írtak be. Hozzáteszem neves cégről van szó, gépi idő elszámolással. Mit tanácsolnak mit tegyek, hogy fizetéskor ne vesszen el ennyi pénzem?