Fokozott munkavédelmi ellenőrzések a hőségriadó idején

2017. augusztus 02. 07:50
A péntekig elrendelt hőségriadó miatt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkavédelmi főosztálya ismét felhívta a munkáltatók figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések fontosságára és figyelmeztet, hogy a területileg illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalok járási hivatalai ebben az időszakban fokozott figyelmet fordítanak a hőséggel összefüggő munkavédelmi előírások ellenőrzésére – közölte a minisztérium.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint tovább fokozódik a hőség: a nappali csúcshőmérséklet kedden 34, 38 fok között alakul.

A tartós hőség különösen megviseli az emberi szervezetet, ezért kiemelten fontos, hogy a munkavállalók alkalmazkodni tudjanak a forró napokhoz. A munkaadók kötelezettsége, hogy a hőségriadó ideje alatt az alkalmazottaik igénye szerinti mennyiségben hűtött védőitalt biztosítsanak, emellett a munkavégzés során rendszeresen iktassanak be pihenőidőt, és a kritikus 11-15 óra közti időszakban lehetőség szerint hűvösebb, árnyékos munkahelyen dolgozzanak a munkavállalók.

A hőségriasztás miatt előírt pihenőidő miatt a munkavállalóknak a pihenőidő időtartamával munkavégzési kötelezettségük nem hosszabbodik meg – emelte ki a közlemény.

adozona.hu

Kapcsolódó cikkek

Nem bírják tovább - Nekirontanak Trumpnak az élelmiszermultik

2018. május 07. 13:20
Közös nyilatkozatot adott ki a Nestlé, a Danone, a Mars és az Unilever, amelyben arra kérik Donald Trump amerikai elnököt és kormányát, hogy tartsa meg az úgynevezett energiagazdálkodási tervet. A Barack Obama volt amerikai elnök idején készített stratégia a szén-dioxid kibocsátás szintjének jelentős csökkentését célozza, de ezt a Trump-kormány hatályon kívül helyezte. A nagy élelmiszergyártók ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy az Amerikai Egyesült Államok gazdaságának akár több milliárd dollárjába is kerülhet, ha nem tesznek lépéseket a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséért.

30-40 ezer ember veszítheti el az állását, ha ezt meglépi Brüsszel

2018. június 18. 10:47
Szigorúbb ellenőrzésekre és kevesebb uniós támogatásra számíthat az agrárium 2021-2027 között. Ez akár azt is eredményezheti, hogy a mezőgazdasági források nélkül tízezrek veszítik el az állásukat.