Folyamatosak a kifizetések

2017. január 10. 08:01
Akkreditált szervezetként a Magyar Államkincstár kezeli a területalapú és a vidékfejlesztési támogatásokat. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megszűnt, tevékenységét a Magyar Államkincstár és a megyei kormányhivatalok vették át január 1-től.A kifizetések továbbra is folyamatosak lesznek, az átszervezésből a gazdák semmilyen hátrányt nem szenvednek - tájékoztatott a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség.

Az MVH kifizető ügynökségként működött, ezt a feladatot a jövőben az államkincstár látja el. Ahhoz, hogy a közvetlen területalapú, valamint a vidékfejlesztési támogatások kifizethetőek legyenek, majd az Európai Bizottsággal elszámoljanak, a kincstárnak akkreditált szervezetté kellett válnia.

Az akkreditációs folyamat az elmúlt hónapokban lezajlott, megtörtént a kifizető ügynökségi akkreditációt megelőző vizsgálat, és a vizsgálati jelentés alapján az illetékes hatóság december 27-én kiadta az államkincstár feltételes akkreditációját.

Folyamatosak a kifizetések

A folyamat az Európai Bizottság tájékoztatása, a felmerülő kérdések, észrevételek megválaszolása mellett történt. A végleges akkreditációt a tervek szerint 2017. október 15-ig le tudják zárni. Az átszervezés ütemesen az előzetes terveknek megfelelően zajlott és a kifizetések folyamatosak lesznek – tájékoztatott a Miniszterelnökség.

promenad.hu

Kapcsolódó cikkek

Gyorsriasztás: tej van a csokis teasüteményben

2016. április 11. 08:59
Kivontak a forgalomból egy csokoládés teasüteményt, mert tehéntejet tartalmazott, de azt a csomagoláson nem jelölték. Magyarországot az esetről az unió gyorsriasztási rendszere értesítette. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint a termék fogyasztása a tehéntej-allergiában és a tejcukor-érzékenységben szenvedőknél okozhat panaszokat.

Bérpótlék alkalmi és idénymunkásoknak?

2018. május 07. 09:06
Egyszerűsített foglalkoztatott munkavállalónak esetén kell pótlékot fizetni, ha reggel 7-től másnap reggel 7-ig dolgozik? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.