Kapcsolódó tartalmak: megszűnés

Hír: Tömegesen szüntetik meg az egyetemi szakokat – több agrárszak is érintett

2016. szeptember 22. 07:56
 
Összesen több mint harminc szak szűnik meg, több agrárképzésre sem jelentkezhetnek jövőre a felvételizők.

Hír: Fogunk egyáltalán utazni, ha megszűnik a Szép-kártya?

2016. október 12. 07:45
 
Már szó volt arról is, hogy 2017-re megszüntetik, de a legutóbbi információk szerint 2018-ban valóban megszűnhet a Szép-kártya, amellyel nem csak egy népszerű béren kívüli juttatás tűnik majd el, hanem várhatóan érzékenyen érinti a belföldi turizmust is. Az Európai Bíróság 2016 februári döntése szerint nem egyeztethető össze az uniós joggal a kártyarendszer több eleme, amelyek a versenyt korlátozzák ezen a piacon. A kormány 2017-től bevezeti a készpénzes cafeteriát, így a munkáltató kedvezményes adózással készpénzt adhat dolgozójának, amelyet szabadon használhat fel. Kevéssé valószínű (erre már kutatások is utalnak), hogy a felhasználás iránya a Szép-kártyáéhoz hasonló lesz. A készpénz kiadással kevésbé lesznek megvalósíthatók azok a speciális célok, amelyeket a munkáltatók igyekeznek elérni a juttatások útján, mondta a HR Portalnak Fata László cafeteria szakértő.

Hír: Megszűnik a csúcshivatal: mi lesz jövőre a százmilliárdokkal?

2016. december 06. 09:30
 
Régóta ismert, hogy az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH) feladatait annak jogutódlásos megszűnése után a kormányhivatalok, a Magyar Államkincstár, a Földművelésügyi Minisztérium és a Miniszterelnökség veszik át. A Portfólió által szervezett Agrárszektor 2016 konferencia panelbeszélgetésének résztvevői – köztük a hivatal új elnöke – arról beszéltek, hogy milyen következményei lesznek az átalakításnak.

Hír: Megszűnt az MVH

2017. január 05. 07:44
 
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megszüntetéséről, valamint egyes ezzel összefüggő kormányrendeletek módosításáról szóló 328/2016. (X. 28.) Korm. rendelet értelmében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 2016. december 31-ével beolvadásos különválással megszűnt.

Hír: Folyamatosak a kifizetések

2017. január 10. 08:01
 
Akkreditált szervezetként a Magyar Államkincstár kezeli a területalapú és a vidékfejlesztési támogatásokat. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megszűnt, tevékenységét a Magyar Államkincstár és a megyei kormányhivatalok vették át január 1-től.A kifizetések továbbra is folyamatosak lesznek, az átszervezésből a gazdák semmilyen hátrányt nem szenvednek - tájékoztatott a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség.

Hír: Csendben megszűnt a csúcshivatal, amelyet Lázár az ÁVH-hoz hasonlított

2017. január 13. 08:16
 
Zökkenőmentesen zajlott az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) jogutódlásos megszüntetése – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető korábban többször is az ÁVH-hoz hasonlította az MVH működését.

Hír: A bíróság szerint már nincs is nemzeti földalap, de mégis van

2017. február 03. 08:18
 
Tavaly november 5-vel megszűnt a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA), mivel központi szervezete beolvadt a Földművelésügyi Minisztériumba (FM) – ezt állapította meg egy perben a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A testület a minisztériumi háttérintézmények átalakításáról szóló múlt évi kormányhatározatra, illetve a „Földet a gazdáknak” elnevezésű állami földértékesítő programot lezáró tavalyi törvényre alapozta álláspontját. Az agrártárca szerint viszont a bíróság tévesen értelmezte a jogszabályokat, így sem az NFA, sem a „Földet a gazdáknak” program nem szűnt meg.

Hír: Kirúgnak a munkakör megszűnése miatt, majd meghirdetik a pozíciót - mit lehet tenni?

2017. február 17. 08:43
 
A mai joggyakorlatban is előfordulnak olyan ügyek, melyeknek a tárgya a munkavállalói jogellenes megszüntetés. Ennek egyik formája, mikor a munkaadó azzal az indokkal mond fel, hogy a munkakört szünteti meg, de utólag kiderül, hogy az indok nem valós, mert ugyanazt a munkakört újra meghirdetik. Munkaügyi jogászt kérdeztünk, mit lehet ebben az esetben tenni.

Hír: Így is megszűnhet a munkaviszony próbaidő alatt

2017. december 11. 08:28
 
Ha a munkáltató nem tudja igazolni, hogy a próbaidő alatti azonnali hatályú megszüntető iratot kézbesítette a munkavállaló részére, intézkedése hatálytalan. Ha azonban bizonyítható, hogy a munkáltató szóbeli nyilatkozatát követően a dolgozó abbahagyta a munkát, az utolsó munkában töltött napon a jogviszony a felek ráutaló magatartásával megszűnik – mondta ki a Kúria.

Hír: Halálra ítélt élelmiszerek: mi tűnik el az asztalunkról?

2018. március 12. 07:43
 
A világ különböző részein dolgozó kutatók számos élelmiszer eltűnésére számítanak a globális felmelegedés miatt. Olyan kedvenceknek is végük lehet, mint a csoki és a kávé.
«12»