Fontos határidő! Már csak néhány napig jelentkezhetsz a MATE szakirányú továbbképzéseire

2023. augusztus 30. 12:44
Tavalyhoz képest 64 százalékkal több pótfelvételiző került be a MATE-ra.
 
A pótfelvételi eljárásban 539 fő nyert felvételt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem képzéseire, ami 64 százalékos növekedést jelent a tavalyi póteljáráshoz képest. Rendkívül keresettek az egyetem ősszel induló szakirányú továbbképzései is, amelyekre 384 jelentkezés érkezett.
 
Fontos határidő! Már csak néhány napig jelentkezhetsz a MATE szakirányú továbbképzéseire
A pótfelvételi eljárásban a MATE képzéseire összesen 950 jelentkezés érkezett, a jelentkezők száma pedig 86 százalékkal nőtt az előző póteljáráshoz képest. A ponthatárokat elért 539 felvett közül 221 fő az agrár- és élelmiszertudományi képzésekre került be, de kiugróan népszerűek voltak idén a pedagógiai képzések is, amelyekre 161 fő nyert felvételt. A műszaki-informatikai képzéseken 63 fő, a gazdasági képzéseken 62 fő, a környezettudományi és természetvédelmi képzéseken pedig 32 fő kezdheti meg tanulmányait szeptembertől, a normál felvételi eljárásban felvett gólyákkal egy időben.
 
Kaposvár - körépület
Kaposvár, körépület – fotó: MATE
 
„A MATE iránti fokozott érdeklődés egyértelműen bizonyítja, hogy az egyetem megalakulása óta eltelt 2,5 évben végzett munka beérett, az intézményünkbe vetett bizalom folyamatosan növekszik és az alapítványi működési forma is beigazolta a hozzá fűzött reményeket. Külön öröm számunkra az is, hogy a már diplomával rendelkezők közül közel négyszázan bővítenék tudásukat egyetemünk valamelyik szakirányú továbbképzésén, hogy új ismeretek birtokában további előnyre tegyenek szert a munkaerőpiacon” – hangsúlyozta Dr. Gyuricza Csaba rektor.
 
A pótfelvételi eljárásban a MATE dunántúli campusa volt a legnépszerűbb, így 196 főt Kaposvárra, 172 főt Gödöllőre, 90 főt Budapestre, 41 főt Gyöngyösre, 36 főt Keszthelyre, 4 főt pedig Szarvasra vettek fel. A legtöbb pótfelvételizőt, 66 főt a kaposvári gyógypedagógia alapképzés vonzotta idén, míg a mezőgazdasági mérnöki és a kertészmérnöki alapszakokra 45-45 fő került be.
 
A szakirányú továbbképzések közül a legtöbben a keszthelyi növényvédelmi szakmérnöki, a gödöllői talajtani szakmérnöki, valamint a gödöllői létesítményenergetikai szakmérnöki képzésekre jelentkeztek.
 
A MATE szeptemberben induló szakirányú továbbképzéseire pótfelvételi keretében további felvételizőket vár az egyetem. Ezekre a korábban megszerzett diplomára alapuló képzésekre – többek közt az öntözési, a növénygenetika és növénynemesítés vagy a levegőtisztaság-védelmi szakirányú továbbképzésekre – szeptember 5. 20:00 óráig lehet jelentkezni a MATE honlapján.
 
Ez a megjelenés a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel történt együttműködés keretében jött létre.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Élelmiszermentés az iskolai konyhákon

2023. június 22. 18:09
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és Budapest Főváros Önkormányzatának Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezete pilot projekt keretében sikeresen tesztelte, milyen feltételekkel lehet az iskolai konyhákon megmaradó, ki nem tálalt ételeket szociális céllal hasznosítani.
 
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület évek óta keresi a lehetőségét annak, hogy a vendéglátás és közétkeztetés területén megmaradó, a fogyasztóval még nem érintkezett ételeket milyen módon lehetne bevonni a már jól működő jótékonysági újraelosztási rendszerekbe.

Elakadhatnak a bértárgyalások Palkovics László lemondása után a szakszervezet szerint

2022. november 17. 10:37
A minimálbér-tárgyalások is gellert kaphatnak a kormányátalakítás miatt, bizonytalanná válhat a valós érdemi egyeztetés, és főként az, hogy év végéig megállapodjanak a felek a jövő évi százalékokról – írja közleményében a Magyar Szakszervezeti Szövetség.