Fontos változások lesznek az otthoni munkában

2020. szeptember 02. 08:20
Csak közös megállapodással lehet valakit otthoni munkára küldeni a járvány idején, és a munkáltatónak a rezsibe is be kell szállnia.
 
 

Nem rendelhet el otthoni munkavégzést egyoldalúan a foglalkoztató, még akkor sem, ha erőre kap a járvány, erre csak a felek megállapodása szerint lenne lehetőség az immár késznek tekinthető új távmunkaszabályok szerint - írja a Magyar Nemzet nyomán az Infostart.


Az otthoni munkáért rezsiátalány járna, havonta 16 100 forint, adómentesen. A térítés összegéből a munkavállaló a gáz, a villany és a víz ára mellett az internetszolgáltatás költségét is állhatja.

A módosításhoz A munka törvénykönyvéhez kell hozzányúlni.

A home office-t a főnök és a beosztott is kezdeményezheti, a szabályozás pedig rugalmas lenne, épp az alku miatt.

Fontos viszont, hogy a munkáltatónak kell rendelkezésre bocsátania azokat az eszközöket, - telefon, okoseszközök, laptop vagy nem irodai munka esetén alkatrészeket, berendezéseket - amelyek a feladatok biztonságos ellátásához elengedhetetlenek.

napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Ha valaki egy órát dolgozott, foglalkoztatottnak számít

2021. január 15. 10:05
A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint olyan hatékony a kormány munkahelyvédelmi támogatása, hogy 2020 decemberében négyezerrel több ember dolgozott mint egy évvel ezelőtt. A szakszervezeti szövetség elnöke szerint azonban nem mindegy, hol keressük az ezzel kapcsolatos adatokat, ugyanis a Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal szerint egy év alatt 56 ezren veszítették el a munkájukat.

„Több szem többet lát” – a négy szem elve a munkajogban

2022. március 28. 13:47
Teljeskörű felülvizsgálat