Fülöp Attila: a kormányzat kész támogatni a családokat tanévkezdéskor is

2023. szeptember 05. 13:53
A kormányzat kész anyagi hozzájárulást, segítséget adni a családoknak tanévkezdéskor is – hangoztatta a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár hétfőn Jászkiséren, a Csete Balázs Általános Iskolában, ahol a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében tanszercsomagokat osztottak ki.
Fülöp Attila: a kormányzat kész támogatni a családokat tanévkezdéskor is
Fülöp Attila elmondta: ez már az ötödik év, hogy működik a köznevelési és a szociális terület összefogásával az a program, amelynek célja, hogy az iskolakezdést már ne csak a tankönyvek és az étkeztetés, hanem a tanszercsomagok támogatásával is könnyebbé tegyék az erre valamilyen szempontból rászoruló családoknak.
    Az elmúlt négy évben 348 ezer ingyenes tanszercsomagot osztottak ki; csaknem 3 milliárd forintot fordított erre a magyar kormány a Széchenyi 2020 programban – közölte az államtitkár.
FEOL - Fülöp Attila: a kormányzat kész támogatni a családokat  tanévkezdéskor is
    Az idén 2600 intézményben – amelyből 2100 állami – mintegy 90 ezer tanulónak adtak át ingyenes tanszercsomagot, így segítettek a családoknak. A tanszercsomagot az 1-8. osztályos, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos helyzetű tanulók kapták – mondta el Fülöp Attila.
    Hangsúlyozta: ma már három fontos támpont van, ami segíti a tanévkezdést. Kifejtette: a tankönyvek ingyenessé váltak az elmúlt időszakban, az idei költségvetésben 13,5 milliárd forint áll rendelkezésre ahhoz, hogy mindenki ingyen megkapja a tankönyvét; ha nem így döntött volna a polgári kormányzat, hanem 2010 után hagyta volna az akkori „játékszabályokat”, akkor ma 30-40 ezer forintba kerülne a családoknak a tankönyvek beszerzése; a másik fontos terület a gyermekétkeztetés támogatása, amely különböző kritériumok szerint érhető el, erre idén 101,5 milliárd forintot különítettek el a költségvetésben; a harmadik támogatás az ingyenes tanszercsomag, amit idén 90 ezer gyermek kap meg.
SZOLJON - Fülöp Attila: a kormányzat kész támogatni a családokat  tanévkezdéskor is
    Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: a kormánynak köszönhetően, a tankerület támogatásával mintegy 1500 tanszercsomag érkezik a Jászságba. A támogatásból olyan településeken is részesülnek a tanulók, ahol az önkormányzat önerőből nem tudta volna ezt az iskoláknak és a tanulóknak megadni – közölte.
Fülöp Attila: a kormányzat kész támogatni a családokat tanévkezdéskor is
    Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke arról beszélt, hogy a különböző korú gyerekeknek eltérő összetételű csomagokat állítottak össze. Az első osztályosoké a legbővebb csomag, hiszen ők tisztasági csomagot, tolltartót a teljes felszerelésével, valamint a matematikaoktatás segítésére logikai játékot is kaptak. Kiemelte a hetedik osztályos csomagot, amelybe tavaly óta bekerül egy tudományos számológép is.
    A jászkiséri Csete Balázs Általános Iskolában 189 ingyenes tanszercsomagot adtak át a gyerekeknek és szüleiknek, az iskolában 417 gyermek tanul.
 
forrás: hirnavigator.hu

Kapcsolódó cikkek

Minimálbér: itt vannak a megállapodás részletei

2022. december 19. 13:25
Hivatalosan is megegyeztek a szociális partnerek a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi összegéről, valamint a szakszervezetek és a munkáltatók által kért egyéb vállalásokról. A minimálbér jövőre 16 százalékkal nő, a garantált bérminimum 14 százalékkal emelkedik. A megállapodást év közben felülvizsgálják a felek, amennyiben az infláció változása ezt indokolttá teszi.
 
Véglegesítették a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi emeléséről szóló elvi megállapodást a szociális partnerek, emellett a hivatalos bérmegállapodás fontos részleteiről is megegyeztek a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának dec.16.-i tárgyalásán.

Olyan energetikai fejlesztések folynak hazánkban, amilyenek még soha nem folytak

2023. február 27. 10:19
74 milliárd forintba kerülő fejlesztéscsomag jön, mutatjuk, mire költik el.
 
15 ezer beruházás
Ahogy arról már mi is beszámoltunk, a magyar nemzeti villamosenergia-hálózat fejlesztése drámaian gyors ütemben halad. A következő években több százmilliárd forintos új beruházások is várhatóak, főként uniós forrásokból - írta meg a g7.hu. Az a tény azonban, hogy a most induló projektek megvalósítása évekig tart, talán nem éppen az a hír, amit a hazai napenergia-rendszerek telepítésébe belevágók szerettek volna hallani. A g7 cikke szerint most a kormányzaton a sor, hogy lépéseket tegyen a háztetőkön elhelyezett napelemek hálózati visszakapcsolása érdekében. Az E.ON csoport a következő években több mint 15 ezer kisebb-nagyobb beruházást tervez megvalósítani a Dunántúlon és Pest megyében.