Gerbeaud Emil öröksége torta és különleges pezsgő - így ünnepel a Gerbeaud kávéház

2023. október 06. 14:35
Az idén 165. éves Gerbeaud új kínálattal és édes meglepetésekkel, kulturális és zenei programokkal, ünnepi dekorációval és kirakatinstallációval készül az alkalomra október 13-15. között.
Gerbeaud Emil öröksége torta és különleges pezsgő - így ünnepel a Gerbeaud kávéház
A Gerbeaud Emil öröksége tortával és a Gerbeaud és Sauska közös pezsgőjével, különleges ajánlat keretében ünnepelhetnek a kávéházba látogatók ezen a hétvégén. Megújult kínálat debütál, mely nem csak az édes ízek szerelmeseinek, de a könnyed kávéházi fogások kedvelőinek sem okoz majd csalódást.
 
A halászlé, a hazai sajtokat és felvágottakat kínáló magyar ízelítőtányér vagy a madártej mellett desszertújdonságaik is édes pillanatokat ígérnek. A Sissi tart vagy a házi krémes mellé többek között a Caffé Lánchíd kávékülönlegességet, vagy a Gerbeaud legend koktélt is megkóstolhatják majd, a töltött macskanyelv csokoládé válogatása pedig a 165. születésnap alkalmából új, ünnepi díszcsomagolást ölt.
 
Az Iparművészeti Múzeum jóvoltából a Gerbeaud kincsek is megtekinthetőek lesznek a kávéházban, a kizárólag erre a hétvégére megnyíló, születésnapi mini tárlaton. Olyan programokon is részt vehetnek az érdeklődők, melyek a Gerbeaud család és a kávéház érdekességeit mesélik el Niszkács Anna ügyvezető-tulajdonos és Molnár Gyöngy Krisztina művészettörténész segítségével.
 
Az esemény részletes programja a kávéház Facebook oldalán olvasható.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Magyarország vár: Görbeország kihagyhatatlan kincsei

2023. január 03. 14:02
Mikszáth Kálmán nevezte Görbeországnak a Cserhát vidékét. Ha végigtekintünk a tájon, rögtön megértjük, honnan a név. A szelíd lankák, a kanyargó erdei ösvények és a palócok furfangos észjárása Görbeország igazi arca.
A Börzsöny és a Mátra között szerényen meghúzódó Cserhát minden évszakban elbűvölő, de késő ősszel, télen mutatja meg az igazi szépségét. Lenyűgöző látvány, ahogy fagyos reggeleken a köd és a zúzmara beborítja a tájat, a településeket. Hollókő, Buják bizonyára mindenkinek ismerősen hangzik, de a Cserhát kincseinek ezek csak a töredékei.

Családi programokkal készül a felelős állattartás napjára a Rex Kutyaotthon

2023. május 05. 14:24
Állatbemutatókkal, kutyaszépségversennyel és játékos programokkal várja idén is a családokat május 6-án a Rex Kutyaotthon Alapítvány a felelős állattartás napján, a budapesti Rex Állatszigeten.
A színpadi beszélgetések, állatbemutatók, kutyafotózás, kvízjátékok és kutyaszépségverseny mellett kézműves foglalkozásokkal, zenés mesejátékkal és tanya olimpiával is készülnek a szervezők - olvasható az alapítvány közleményében.