Greenpeace: a kormány állítsa le a földeladás előkészületeit

2015. október 30. 10:29
A Greenpeace 2014. április 23-án demonstrált a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt a kishantosi mintagazdaság elpusztítása ellen. A szétosztott kishantosi biovetőmagokból 2000 helyre jutott az országban.

A Greenpeace elítéli a szándékosan siettetett, valós társadalmi egyeztetés nélkül megindított állami földeladás tervét. A kormányzat érveivel szemben ugyanis a tervezett földeladás:

  •     Tovább rontja az ökológiai gazdálkodás amúgy is kritikus helyzetét.
  •     Natura 2000-es területeket is érint, ezért veszélyezteti a természetvédelmi területek állapotát.
  •     Megfosztja a kis- és családi gazdálkodókat a földhöz jutás valódi esélyétől.
  •     A társadalmi egyeztetés teljes hiányában zajlik, és az átláthatóság és a nyilvánosság védelme a tervezett földárveréseken sem lenne garantált.

 

További információk az alábbi linken olvashatók:

http://24.hu/fn/gazdasag/2015/10/26/greenpeace-a-kormany-allitsa-le-a-foldeladas-elokeszuleteit/

 

Forrás:

http://24.hu/

Kapcsolódó cikkek

A Hortobágyon alapozták meg a magyar mezőgazdaságot

2019. április 29. 08:32
A Szent György naphoz kapcsolódó kihajtás egy olyan ünnepi pillanat, amely egyszerre szimbolikus és gyakorlati jelentőségű, valamint rámutat arra, hogy milyen kincsei vannak hazánknak - jelentette ki Nagy István agrárminiszter, Szombaton, a Hortobágyon.

Az osztatlan közös jogi útvesztőjéről a fiatal gazda klubesteken

2019. november 12. 08:17
Országszerte ismét megnyitottak az Fiatal Gazda Klubok. Az idén elsőként Keszthelyen és Tiszadobon tartották meg a rendezvényt, ahol a földügyi ügyintézés gyakorlati tapasztalatai, különös tekintettel az osztatlan közös tulajdonú földterületek használatára, valamint a földvásárlás finanszírozása volt a téma.