Gyorsan fejlődik az áruforgalom Oroszország és a BRICS országok között

2023. augusztus 28. 11:53
Az éhínség fékezésében való hatékony közreműködés is a céljaik között szerepel.
 
Az agroxxi.ru hírportál tájékoztatást közölt a nemrég alakult BRICS országcsoport (Brazília, Kína, India és Dél-Afrika) agrárminisztereinek Dél-Afrikai Köztársaságban megrendezett 14. tanácskozásáról, amelynek központi kérdését többek között a tagországoknak a globális élelmiszer-biztonság megteremtésében való szerepe képezte.
 
Gyorsan fejlődik az áruforgalom Oroszország és a BRICS országok között
A BRICS országok célja a legszegényebb fejlődő országok élelmiszer-ellátásának javítása és az éhínség fékezésében való hatékony közreműködés 
 
Mint ismeretes, a jó tíz évvel ezelőtt létrehozott csoportosulás egyik legfontosabb célja az USA és a nyugat-európai országok túlnövekvő gazdasági fölényének ellensúlyozása, amelyet az egymás közötti áruforgalom növelése és új elszámolási rendszer bevezetése révén szándékoznak elérni.
 
A tanácskozáson eredményként nyert megállapítást, hogy a csoportosulás országai között a mezőgazdasági áruforgalom az elmúlt évben 40, ez év első félévében pedig 50 százalékkal növekedett.
 
Oroszországnak a világ gabonatermelésében betöltött kiemelkedő szerepe, valamint az utóbbi években Brazília és India felgyorsult gazdasági növekedése pedig garanciát jelenthet az esetleges ellátási és értékesítési problémák megoldására.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Balatoni Rózsa Bábolnán

2023. szeptember 08. 15:54
Kívülről se rohad és belül sincsenek fekete-szürke vagy barnás foltok a krumpliban - hála a MATE Keszthelyen folyó kutatásainak.

Úton-útfélen minőségi élelmiszer

2023. szeptember 14. 16:49
A Coop Rally lehetőséget nyújt a magyar élelmiszeriparnak arra, hogy bemutassa a saját egyéni működését, teljesítményét, és lehetőséget biztosítson a gyártóknak arra, hogy egymással eszmét cseréljenek lazább körülmények között– jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Coop Rally indítóján,a Törley Pezsgőpincészetben.