Harmadszor lett az Advent Bazilika Európa legszebb karácsonyi vására

2022. december 12. 09:04
Rekordot döntve, minden idők legtöbb szavazatával végzett az első helyen az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazáson a budapesti Advent Bazilika rendezvény - közölték a szervezők.
A European Best Destination utazási portál versenyén 21 európai nagyváros - többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága - ünnepi rendezvényei előtt a budapesti Advent Bazilika bizonyult a legjobbnak - olvasható az összegzésben.
Harmadszor lett az Advent Bazilika Európa legszebb karácsonyi vására
Emlékeztettek arra, hogy a Szent István téri adventi rendezvény így triplázott: 2019 és 2021 után 2022-ben is Európa legjobb karácsonyi vására lett és a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte.
Mint írják, idén rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás, 179 ország utazója 374 ezer 803 szavazatot adott le kedvencére. Az Advent Bazilikát 51 ezer 253 kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette az európai mezőny első helyére. A triplázás eddig csak Zágráb és Strasbourg vásárainak sikerült - tették hozzá.
 
A Forbes online kiadása felidézte, hogy olyan karácsonyi vásárokra lehetett szavazni, amelyek kulturális és művészeti eseményeket is kínálnak koncertekkel, kreatív műhelyekkel, karácsonyi fényekkel, tűzijátékokkal és jégpályákkal, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, helyi élelmiszereket és kézműves termékeket kínálnak a vásárlóknak.
 
A Szent István-bazilika melletti karácsonyi vásár mögött a második helyen a lengyelországi Gdansk, a harmadikon a romániai Craiova rendezvénye végzett a szavazáson.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Ausztriában akár százezer eurós támogatást kaphatnak a vendéglátósok

2024. január 10. 16:46
Alsó-Ausztriában 2024 elejétől - egy gasztronómiai és turisztikai csomag részeként - lehet igényelni a „helyi vendéglátó kultúra fellendítését" ösztönző támogatást. Összesen 4 millió euró áll rendelkezésre. Egy vendéglátás területen tevékenykedő vállalkozás akár 100 ezer eurós támogatást is kaphat.

Hétvégén rendezik a 32. Jókai-napokat Balatonfüreden

2023. április 26. 20:02
Pénteken kezdődik a 32. Jókai napok irodalmi és gasztronómiai fesztivál Balatonfüreden, melyet idén a Petőfi-bicentenárium jegyében rendeznek.
 
A hétfőig tartó rendezvénysorozat egyebek mellett irodalmi esttel, képzőművészeti és gyermekprogramokkal, valamint a hagyományos Jókai bableves-főzőversennyel várja a látogatókat.