Hatékonyságmérés, nyomonkövetés, robotizáció az élelmiszeriparban
2024. február 05. 15:30
Az élelmiszeripar digitalizációjával kapcsolatos előadások a PREGA második napján, február 8-án!
Helyszín: Budapest, Aquaworld Resort ****, Konferencia Központ
Időpont: 2024. február 8., csütörtök, 9:00-13:00

A PREGA fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter.
Főszervező: Agroinform Média Kft.
Kiemelt szakmai partner: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Szekcióvezető: Dr. Friedrich László, egyetemi tanár, intézetigazgató, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
PROGRAM – Az élelmiszeripar digitalizációja
- Digitális Élelmiszeripari Stratégia megvalósítása – Dr. Friedrich László, Cibus Hungaricus Alapítvány
- Tök jó műszaki megoldások – tökmag feldolgozó élelmiszeripari üzem a kivitelező és a termelő szemével – Horváth Ármin, értékesítési vezető, CHH Műszaki KFT.
- Hatékonyságmérés a Bonafarm-nál – Szepessi Zoltán, operációs hatékonyságfejlesztés vezető, Bonafarm – Papp Zsolt, kereskedelmi képviselő, OkosFarm – Senit Kft. – Cser Gábor, műszaki igazgató, Digitop Informatikai Kft.
- Az élelmiszeripar digitalizációja, adatalapú irányítása – kerekasztal beszélgetés – Boda Endre, ügyvezető igazgató, Multivac Hungária Kft. / Dr. Hitka Géza, MRK Agrártudományi Bizottság szakértője / Sztanko Attila, CFO, Kométa '99 Zrt. / Varga Péter Miklós, szakértő, Cibus Hungaricus Alaptvány – moderátor: Prof. Dr. Friedrich László, Cibus Hungaricus Alapítvány
- EU-s innovációs pályázati lehetőségek az élelmiszeriparban – Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI)
- Robotizációs lehetőségek az élelmiszeriparban – Haray Norbert, műszaki igazgató, ABB
- Kockázatkezelés az élelmiszeriparban – EU kitekintés konkrét kárpéldák segítségével: termékfelelősség, visszahívás, termékszennyezés – Varga Zsolt, értékesítési vezető, GrECo Hungary Kft.
- Hungarikum élelmiszerek eredetvizsgálata digitális módszerekkel – Dr. Kovács Zoltán
- Nyomonkövetés a rövid ellátási láncban – Vatai Krisztina, szolgáltatásmenedzsment vezető, GS1 Magyarország
- Digitalizáció az élemiszer kereskedelemben (panelbeszélgetés): Balog Zsolt, ügyvezető, Supp.li / Cilip Árpád, vezető szakértő, Székely Gazdaszervezetek Egyesülete / Horváth Ferenc, élelmiszeripari cégvezető, Spar / Szalma Rita, commercial director, Kifli.hu, moderátor: Varga Péter Miklós, Cibus Hungaricus Alapítvány
A PREGA teljes programja ITT érhető el.
forrás: agroinform.hu
Kapcsolódó cikkek
Sütőtökös mandula, dió variációkkal lett az év fagylaltja
2023. július 19. 13:17
A balatonmáriafürdői Florida fagyizóban készített sütőtökös mandula, dió variációkkal nyerte a Komáromban megrendezett év fagylaltja versenyt - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint az aranyérmes édességet Somodi János készítette, az ezüstérem a nagykanizsai Da Crema fagyizóban dolgozó Wilheim Dávid kávés csokoládéjának, míg a bronzérem a balatongyöröki Promenád kávéház munkatársa által készített "bana-nut" fantázianevű fagyinak jutott.
A műhús, vagy az igazi a környezetszennyezőbb? Meglepő eredmények születtek
2023. május 11. 15:34
Egy kiló laborhús előállítása legalább négyszer, de akár huszonötször akkora szén-dioxid-kibocsátással járhat, mint egy kilónyi marhahúsé.
Egy friss kutatásból az derül ki, hogy mégsem a laborhús fogja megmenteni a Földet, ugyanis a Kaliforniai Egyetem kutatói meglepő eredményekre jutottak – írja a qubit.hu.