Hatékonyságmérés, nyomonkövetés, robotizáció az élelmiszeriparban
2024. február 05. 15:30
Az élelmiszeripar digitalizációjával kapcsolatos előadások a PREGA második napján, február 8-án!
Helyszín: Budapest, Aquaworld Resort ****, Konferencia Központ
Időpont: 2024. február 8., csütörtök, 9:00-13:00
A PREGA fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter.
Főszervező: Agroinform Média Kft.
Kiemelt szakmai partner: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Szekcióvezető: Dr. Friedrich László, egyetemi tanár, intézetigazgató, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
PROGRAM – Az élelmiszeripar digitalizációja
- Digitális Élelmiszeripari Stratégia megvalósítása – Dr. Friedrich László, Cibus Hungaricus Alapítvány
- Tök jó műszaki megoldások – tökmag feldolgozó élelmiszeripari üzem a kivitelező és a termelő szemével – Horváth Ármin, értékesítési vezető, CHH Műszaki KFT.
- Hatékonyságmérés a Bonafarm-nál – Szepessi Zoltán, operációs hatékonyságfejlesztés vezető, Bonafarm – Papp Zsolt, kereskedelmi képviselő, OkosFarm – Senit Kft. – Cser Gábor, műszaki igazgató, Digitop Informatikai Kft.
- Az élelmiszeripar digitalizációja, adatalapú irányítása – kerekasztal beszélgetés – Boda Endre, ügyvezető igazgató, Multivac Hungária Kft. / Dr. Hitka Géza, MRK Agrártudományi Bizottság szakértője / Sztanko Attila, CFO, Kométa '99 Zrt. / Varga Péter Miklós, szakértő, Cibus Hungaricus Alaptvány – moderátor: Prof. Dr. Friedrich László, Cibus Hungaricus Alapítvány
- EU-s innovációs pályázati lehetőségek az élelmiszeriparban – Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI)
- Robotizációs lehetőségek az élelmiszeriparban – Haray Norbert, műszaki igazgató, ABB
- Kockázatkezelés az élelmiszeriparban – EU kitekintés konkrét kárpéldák segítségével: termékfelelősség, visszahívás, termékszennyezés – Varga Zsolt, értékesítési vezető, GrECo Hungary Kft.
- Hungarikum élelmiszerek eredetvizsgálata digitális módszerekkel – Dr. Kovács Zoltán
- Nyomonkövetés a rövid ellátási láncban – Vatai Krisztina, szolgáltatásmenedzsment vezető, GS1 Magyarország
- Digitalizáció az élemiszer kereskedelemben (panelbeszélgetés): Balog Zsolt, ügyvezető, Supp.li / Cilip Árpád, vezető szakértő, Székely Gazdaszervezetek Egyesülete / Horváth Ferenc, élelmiszeripari cégvezető, Spar / Szalma Rita, commercial director, Kifli.hu, moderátor: Varga Péter Miklós, Cibus Hungaricus Alapítvány
A PREGA teljes programja ITT érhető el.
forrás: agroinform.hu
Kapcsolódó cikkek
A kormány elkötelezett a halfogyasztás népszerűsítése mellett
2023. december 05. 13:25
A kormány elkötelezett a halfogyasztás népszerűsítése és a halágazat támogatása mellett, ezért 2027-ig a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) Pluszon belül 700 millió forintot fordít halmarketingre - mondta Nagy István agrárminiszter dec 4.-én, a hétfőn Budaörsön, az Auchan áruház halpultjánál tartott sajtótájékoztatón.
Tavalyi áron szerezhetjük be a karácsonyi halat
2023. november 06. 16:05
Nem drágul idén a hal: az élő ponty kilója kétezer forint, a harcsa kilója négyezer forint körül lesz.
Tavalyi áron adják a halat a gazdaságok, halászati szakmaközi szervezet szerint csak a kereskedőkön múlik, drágább lesz-e az üzletekben – írja a hvg.hu.

