Helyi termék rendezvénysorozat

2023. április 06. 15:37
2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen „Helyi termék” címmel szervez rendezvénysorozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével.
Helyi termék rendezvénysorozat
A rendezvényen elhangzó előadások a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva. Szó lesz az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről, a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról, valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében. Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők az eseményeken.
 
A rendezvénysorozat nyitó eseményére 2023. április 25-én a Budapesti Herman Ottó Konferencia Központban kerül sor.
 
2023. május 3-án Pannonhalmán, 2023. május 9-én Pakson és május 11-én Hajdúböszörményben várjuk az érdeklődőket.
 
 
Helyi termék kézikönyv:
 
A tavalyi REL szervezők napja: 
 
forrás: agrotrend.hu / NAK

Kapcsolódó cikkek

Európa jövőbeni mezőgazdasági létét meghatározó folyamat a német gazdák tiltakozása

2024. január 10. 15:55
- mondta Nagy István agrárminiszter szerdán az M1 aktuális csatornán a német gazdák tüntetésére reagálva.
 
A német gazdák az agrártámogatások csökkentése, így a mezőgazdasági járművek gépjárműadó-mentességének eltörlése, illetve a dízelüzemanyagok adókedvezményének csökkentése ellen tiltakoznak.

Cél az EU átlag-életszínvonal elérése

2023. november 14. 14:33
A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács, mint az Országgyűléstől és a Kormánytól független konzultációs, javaslattevő és tanácsadói testület, 2023. november 10. napján tartotta ez évi negyedik és egyben utolsó plenáris ülését, ahol a résztvevők a következő nyilatkozatot fogadták el.