Hiába várják a home office-törvényt a magyar cégek és a szakszervezetek

2020. november 03. 09:24
Az Orbán-kormány a parlament őszi ülésszakának elejére ígérte a home office-törvény benyújtását, de ez továbbra sem történt meg – közölte az ATV Híradója. Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a jogszabály csúszása a cégekre is negatívan hathat. A lehetőség körüli bizonytalanság ugyanis gátolhatja a munkaadókat a munkavállalói állományuk megtartásában, fejlesztésében. 
Hiába várják a home office-törvényt a magyar cégek és a szakszervezetek

 

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke az ATV kérdésére elmondta,  amikor a legutóbbi Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma ülésén rákérdeztek, hogy hol tart a folyamat, az Orbán-kormánytól azt a választ kapták, hogy más, fontosabb jogszabálytervezetek előkészítésével és benyújtásával vannak elfoglalva. A home office-szal kapcsolatban így döntés egyelőre nem született.

BÁR A MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉBEN SZEREPEL A TÁVMUNKAVÉGZÉS, SOK RÉSZLETE KIDOLGOZATLAN,  A KORÁBBAN BEJELENTETT MÓDOSÍTÁS PEDIG EZT SZÁNDÉKOZNA ORVOSOLNI. ENNEK ÉRTELMÉBEN AZ OTTHONRÓL TÖRTÉNŐ MUNKAVÉGZÉS CSAK A MUNKAADÓ ÉS A MUNKAVÁLLALÓ KÖZÖS MEGÁLLAPODÁSÁN ALAPULHATNA, A FOGLALKOZTATÓ PEDIG BIZTOSÍTANÁ A SZÜKSÉGES MUNKAESZKÖZÖKET, MIKÖZBEN ADÓMENTES REZSIÁTALÁNY IS JÁRNA A TÁVMUNKÁÉRT.

 

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az ATV megkeresésére arról tájékoztatott, hogy A munka törvénykönyve jelenleg is biztosítja a távmunkaszerződés jogi feltételeit. A témakörhöz kapcsolódó esetleges további szabályozási igények felmérése, felülvizsgálata pedig folyamatban van.

index.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Három évre nőne a munkaidőkeret, tiltakoznak a szakszervezetek

2018. november 22. 07:27
Elfogadhatatlannak tartja a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) azt a fideszes egyéni törvénymódosító javaslatot, amelynek értelmében három évre emelnék a munkaidőkeret elszámolását, az ügyben Kordás László, a szakszervezet elnöke kezdeményezte a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórum (VKF) soron kívüli összehívását – közölte a MaSzSz szerdán az MTI-vel.

Az Európai Bizottság is vizsgálja a magyar túlóratörvényt

2019. február 06. 08:44
Már a Magyar Szakszervezeti Szövetség beadványa előtt vizsgálta az Európai Bizottság a munka törvénykönyve decemberben elfogadott módosítását – írja a hvg.hu.