Hivatali visszaélés? – feljelentik Bitay Mártont

2016. május 03. 07:48
Feljelenti a földügyekért felelős államtitkárt Sallai R. Benedek.

Az Átlátszó.hu írt arról a napokban, hogy 165 hektár földjét menthette meg Mészáros Lőrinc az árveréstől, a portál szerint ezért találkozott múlt kedden Felcsút polgármestere Bitay Márton Örssel. A miniszterelnök milliárdos jó barátja és Bitay Márton a Gresham-palotában lévő Four Seasons Hotel éttermében találkozott. Mészáros szerint csak kávéztak, Bitay szerint pedig a fociról beszéltek. A találkozó után a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet visszavont három földárverési hirdetményt. Ezek egyikében Mészáros Lőrincnek, illetve testvérének az államtól bérelt földjei kerültek volna kalapács alá. Sallai Benedek szerint Bitay Márton hivatali visszaélést követett el.

 

Hivatali visszaélés? – feljelentik Bitay Mártont

 

„Bitay Márton Örs bűncselekménnyel vádolható, és nem ismeretlen tettes ellen, hanem konkrétan a személye ellen teszek feljelentést. Hivatali visszaélés az, amikor hivatali személy jogtalan előnyt okoz, hivatali helyzetével visszaél. Ez a visszaélés valósul meg az adott esetben, és nyilvánvalóan látszik, hogy a barátaiknak és a hozzájuk közeli vállalkozóknak kedveznek, a magyar társadalom, a kis- és középvállalkozók ellenében” – fogalmazott az LMP országgyűlési képviselője.

Védelem

Kollégája védelmezte Bitay Mártont az Országházban. A Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, hogy az árverést nem törölték, hanem egyszerűen későbbre halasztották. Nemcsak a Mészáros-földeknél történt ez meg, hanem több száz másik parcellánál is - hangoztatta Nagy István.

 

A videók elérhetőek ezen a linken

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/hivatali-visszaeles-feljelentik-bitay-martont-1340365

Forrás: hirtv.hu

 

Kollégája védelmezte Bitay Mártont az Országházban

 

„Az NFA a 2016. május 19. napi árveréseket pusztán technikai okok miatt átütemezte 2016. május 30-ára. A sajtóban megjelent spekulációkkal ellentétben tehát a visszavont területek mindegyike kalapács alá kerül” – jelentette ki.

Kapcsolódó cikkek

Kik biztosítják, hogy minőségi élelmiszer kerüljön az asztalunkra?

2016. augusztus 02. 08:25
Már korábban is olvashattak a blogban a termelői piacokról, azok működéséről, a vásárlói motivációról. A mostani blogban azt mutatjuk be, hogyan is működik az élelmiszergazdaság ellenőrzése. Nemcsak a termelői piacon működnek ezek a mechanizmusok, hanem minden egyéb termelői, kereskedelmi egységben is.

Felismered a hóban az állatok lábnyomait?

2019. január 07. 08:47
Nyomhatározó egy havas túrához.