Hogyan jussunk támogatáshoz? - Itt az új kézikönyv

2016. április 27. 11:17
Az uniós közvetlen agrártámogatásokról jelentetett meg kézikönyvet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A kiadványra a köztestület szerint azért volt szükség, mert 2015-től jelentősen változott a támogatási rendszer.

A közvetlen támogatásokról szóló információs kiadvány a Közös Agrárpolitika (KAP) megújítása miatt vált szükségessé – szögezi le közleményében a NAK. Az uniós reform nyomán ugyanis 2015-től jelentősen átalakult a közvetlen támogatások rendszere. Az olyan régi támogatási jogcímek feltételei, mint például a területalapú támogatás (SAPS) vagy a termeléshez kötött támogatás, alapjaiban változtak meg. Emellett új jogcímek is megjelentek, amelyeknek egy része kötelező érvényű. Ezek közé tartozik a zöldítés, de újonnan, választható elemként került a rendszerbe a fiatal mezőgazdasági termelők támogatása vagy a kistermelői támogatási rendszer is. 

A kamara szerint a szankciók elkerülése és a támogatási lehetőségek kihasználása érdekében a gazdák számára is fontos a jogcímek feltételrendszerének részletes megismerése. A kézikönyv azzal a céllal készült, hogy segítse a közvetlen támogatást igénylő gazdálkodókat az átállásban, az egyes jogcímek céljának és feltételrendszerének megismerésében. A kiadvány mintegy 50 ezer példányban készül, nyomtatott formában afalugazdász irodákban érhető el, a NAK portáljáról pedig elektronikusan tölthető le.

http://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/540-kozvetlen-tamogatasok-kezikonyv

Forrás: agrarszektor.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Napokon belül döntenek a vidékfejlesztési pénzekről

2017. június 22. 09:52
A napokban összesen közel 77 milliárd forintról szóló támogatói határozatokat kapnak kézhez a Vidékfejlesztési program keretében az agrár-környezetgazdálkodási tevékenységre és a településképet meghatározó épületek rekonstrukciójára, közösségi terek létrehozására pályázók - mondta a Világgazdaságnak Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Indulnak az Állattartó telepek korszerűsítése című pályázatok!

2016. február 24. 13:31
Várhatóan 2016. Április 20.-tól nyújthatóak be a Vidékfejlesztési Program keretében Állattartó Telepek Korszerűsítésre (VP2.4.1.1.2-16 - Baromfitartó telepek korszerűsítése; VP2.4.1.1.3-16 –Szarvasmarhatartó telepeke korszerűsítése; VP2.4.1.1.4-15 – Juh-és kecsketartó telepek  korszerűsítése; VP2.4.1.1.5-16 - Sertéstartó telepek korszerűsítése) megjelenő pályázatok.