Horváth Péter a Magyar Turisztikai Ügynökség új vezérigazgatója

2022. július 27. 08:41
A Magyar Turisztikai Ügynökségnél (MTÜ) új ügyvezető testület jött létre, és kinevezték az új feladatok előtt álló Guller Zoltán vezérigazgató utódját.
Horváth Péter a Magyar Turisztikai Ügynökség új vezérigazgatója

A Magyar Turisztikai Ügynökségnél új ügyvezető szerv jött létre. A háromtagú igazgatóság elnöke Guller Zoltán, az MTÜ eddigi vezérigazgatója, további tagjai Jakab Zsófia vezérigazgató-helyettes és Könnyid László, a társaság korábbi vezérigazgató-helyettese.

Az MTÜ operatív ügyvezetését július 26-tól Horváth Péter vezérigazgató látja el, aki az elmúlt 10 évben jelentős felsővezetői tapasztalatra tett szert. Vezérigazgatója volt az Erzsébet Utalványozóforgalmazó Zrt.-nek, 2019-től mostani kinevezéséig a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-nek, 2021-től pedig egyben az MTÜ európai uniós projektekért felelős vezérigazgató-helyettesi feladatait is ellátta – olvasható a tájékoztatásban.

Korábban ebben a cikkben beszámoltunk róla, hogy a kormány Guller Zoltánt a Digitális Magyarország Ügynökség létrehozásáért és működtetéséért felelős miniszteri biztossá nevezte ki, de továbbra sem szakad el a turizmustól.

Kapcsolódó cikkek

Sziesztával védekeznek a balatoni vendéglátóhelyek a hőség és a munkaerőhiány ellen

2022. július 07. 08:17
A Balatonnál idén is visszatérő probléma a munkaerőhiány, főként a vendéglátásban ahol sokak szerint már-már „horrorbérekért” keresnek szakácsot, felszolgálót, sőt még zöldségelőkészítőt is.

Ezért érdemes helyiként is kipróbálni a budapesti luxushoteleket

2022. augusztus 11. 13:42
Az elmúlt években számos luxushotel-láncolat vetette meg a lábát Budapesten, ezzel pedig elszállt minden esélye a szomszédos országok fővárosainak, hogy a régióban konkuráljanak velünk. Egyedül Bécs járt eddig előttünk itt a közelben, de jelenleg olybá tűnik, a császárvárost is szép komótosan lehagyjuk, ha a nagy brandekről van szó. Az alábbiakban azokat a szolgáltatásokat villantjuk fel, amelyeket akár helyi lakosként is érdemes legalább egyszer kipróbálni náluk.