Horváth Péter a Magyar Turisztikai Ügynökség új vezérigazgatója

2022. július 27. 08:41
A Magyar Turisztikai Ügynökségnél (MTÜ) új ügyvezető testület jött létre, és kinevezték az új feladatok előtt álló Guller Zoltán vezérigazgató utódját.
Horváth Péter a Magyar Turisztikai Ügynökség új vezérigazgatója

A Magyar Turisztikai Ügynökségnél új ügyvezető szerv jött létre. A háromtagú igazgatóság elnöke Guller Zoltán, az MTÜ eddigi vezérigazgatója, további tagjai Jakab Zsófia vezérigazgató-helyettes és Könnyid László, a társaság korábbi vezérigazgató-helyettese.

Az MTÜ operatív ügyvezetését július 26-tól Horváth Péter vezérigazgató látja el, aki az elmúlt 10 évben jelentős felsővezetői tapasztalatra tett szert. Vezérigazgatója volt az Erzsébet Utalványozóforgalmazó Zrt.-nek, 2019-től mostani kinevezéséig a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-nek, 2021-től pedig egyben az MTÜ európai uniós projektekért felelős vezérigazgató-helyettesi feladatait is ellátta – olvasható a tájékoztatásban.

Korábban ebben a cikkben beszámoltunk róla, hogy a kormány Guller Zoltánt a Digitális Magyarország Ügynökség létrehozásáért és működtetéséért felelős miniszteri biztossá nevezte ki, de továbbra sem szakad el a turizmustól.

Kapcsolódó cikkek

Már a belvárosban is felcímkézhetők a bőröndjeink

2022. június 22. 08:51
Önkiszolgáló poggyászfeladó nyílt június 13-án a budapesti Kálvin téren, ahol mostantól az utasok akár a repülőtérre indulás előtt is elvégezhetik a poggyászcímke-nyomtatást egyszerűen és könnyen bizonyos járatokra, amennyiben érvényes beszállókártyával rendelkeznek.

Két hónapja romlik a turisztikai cégek helyzete

2022. augusztus 05. 10:23
A Turizmus Konjunktúra Index júliusban mínusz 3 ponton áll (–100 és +100 közötti skálán értelmezve), ez azt jelenti, hogy az ágazat szereplői immár a stagnálásnál kissé rosszabb helyzetet érzékelnek.